Savureaza, bea si fa miscare!

0
368

Mariann Fischer Boel, comisarul pentru agricultura si dezvoltare rurala, a lansat o noua campanie in favoarea unei alimentatii sanatoase dedicata scolarilor europeni.Mariann Fischer Boel

Trei manifestari itinerante, organizate sub sloganul „Savureaza, bea si fa miscare”, vor trece prin sapte tari europene, oferind copiilor sansa de a participa la activitati si jocuri educative. Comisia Europeana a lansat totodata un site web interactiv, concursuri si alte manifestari, toate avand un singur scop – imbunatatirea deprinderilor alimentare ale copiilor. Justine Henin, campioana belgiana la tenis, si Rosolino Cannio, in varsta de opt ani, detinator al unui record Guinness, isi vor aduce contributia la transmiterea acestui mesaj.

Campania in favoarea unei alimentatii sanatoase se va derula in paralel cu Programul de incurajare a consumului de fructe in scoli si cu Programul de distribuire a laptelui in scoli demarate de UE – initiative importante care promoveaza o dieta mai echilibrata si deprinderi alimentare mai sanatoase in randul copiilor.

Campania in favoarea unei alimentatii sanatoase face cunoscut mesajul Mananca, bea si fa miscare direct in scoli. Pe parcursul a opt saptamani, manifestarile itinerante vor trece prin Belgia, Franta, Regatul Unit, Irlanda, Estonia, Lituania si Polonia. Fiecare manifestare itineranta va vizita cate doua scoli pe zi. In total, activitatile de promovare a alimentatiei sanatoase vor avea ca tinta 18.000 de copii din 180 de scoli. Mesajul care urmeaza sa fie transmis este: „Mancati sanatos, deoarece este distractiv sa fii in forma”.

In paralel cu manifestarea itineranta, pe site-ul UE dedicat Echipei savorilor se va derula, timp de opt saptamani, o vanatoare interactiva de comori, in cadrul careia toti scolarii europeni cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani pot incerca sa castige o serie de obiecte sportive.

Conform unui sondaj Eurobarometru recent, trei sferturi dintre respondenti sunt „total de acord” ca „in prezent par sa fie mai multi copii supraponderali decat acum cinci ani”. Intr-adevar, aproximativ 22 de milioane de copii din UE sunt supraponderali, 5 milioane dintre acestia fiind obezi.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.