Biciclistii au luat la control pistele din Cluj. I-au „amendat” pe soferii nesimtiti

0
76

15 membri ai Clubului de Cicloturism „Napoca” au verificat azi functionalitatea infrastructurii pentru circulatia bicicletelor. Biciclistii clujeni au lipit autocolante de atentionare pe autoturismele oprite ilegal pe trotuare sau pe pistele pentru biciclete. Ei au criticat autoritatile ca au sarbatorit „doar pe hartie” Ziua Europeana fara Masini.

Aproximativ 15 biciclisti din Cluj au parcurs incepand de dimineata toate trasele destinate biciclistilor, pentru a se alinia astfel Zilei Europene fara Masini, marcata in 1395 de orase din toata Europa.

Acestia au vrut sa verifice setul de noi amenajari pentru circulatia bicicletelor din oras, realizate in ultimele 18 luni. Biciclistii s-au aratat nemultumiti de situatia pistelor destinate lor, fiind de parere ca doar cei „vaccinati” pot sa aiba curajul sa se aventureze pe doua roti, pe strazile Clujului.

„Trebuie sa ai multa experienta, sa fii -vaccinat- ca sa te aventurezi cu bicicleta in Cluj. Fata de alte orase Clujul nu sta rau, dar e departe de cum trebui sa fie”, a declarat Radu Mititean, directorul Clubului de Cicloturism „Napoca”.

Pista de pe Horea, „imposibila”

Acesta a pornit inca de dimineata pe traseele de pe strada Eremia Grigorescu, Bulevardul Eroilor si strada Horea, catalogand-o pe cea din urma ca fiind „imposibila” si periculoasa pentru mersul pe bibicleta.

„Pista de pe Eremia Grigorescu e pe carosabil si are si o latime rezonabila si tot mai rar e blocata de masini, pe cand cea de pe Horea e mai mult un rau. Eu evit sa merg pe acea pista, e plina de discontinuitati”, a mai spus Mititean.

Autoritatile au admis problema discontinuitatilor pistelor de biciclete din oras, precizand ca in acest moment se cauta solutii pentru interconectarea acestora. „In momentul in care va creste numarul biciclistilor in Cluj va creste si latimea benzilor si numarul pistelor destinate acestora. Trebuie sa mergem progresiv. In acest moment clujenii se deplaseaza cu masina. Aceasta este realitatea Clujului”, a declarat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei Cluj.

Soferii clujeni, mai disciplinati

Biciclistii vor lipi pe parcursul intregii zile autocolante pe autoturismele oprite ilegal pe trotuare sau pe pistele pentru biciclete, cu scopul de a constientiza soferii cu privire la nevoia de respect reciproc intre participantii la trafic.

„Numarul celor care parcheaza pe pistele de bibicleta s-a injumatatit. Azi am gasit aproximativ 12 masini in aceasta situatia. Ne pare rau, insa, ca autoritatile clujene nu au oprit nici macar simbolic circulatia pe o straduta, cu ocazia Zilei Europene fara Masini. Clasa politica vede se pare lumea inconjuratoare prin parbrizele de -Mertane-„, a conchis Mititean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here