Bulgaria isi mentine pozitia cu privire la interzicerea exploatarii gazelor de sist

0
82
Bulgaria isi mentine pozitia cu privire la interzicerea exploatarii gazelor de sist
Bulgaria isi mentine pozitia cu privire la interzicerea exploatarii gazelor de sist

Pozitia Bulgariei cu privire la exploatarea gazelor de sist ramane neschimbata, Sofia impunand un moratoriu asupra explorarii si exploatarii gazelor de sist, a anuntat ministrul mediului bulgar Iskra Mihailova.

Potrivit unui comunicat de presa emis miercuri de guvernul de la Sofia, Mihailova a declarat pentru postul de televiziune TV7 ca tara sa nu a renuntat si nici nu are intentia sa-si modifice legislatia in ceea ce priveste gazele de sist.

La inceputul anului 2012, parlamentul bulgar a interzis complet exploatarea de gaze si titei prin fracturarea hidraulica cu apa sau alte lichide la presiune de peste 20 de bari. Moratoriul a intervenit in urma unor proteste ample ale organizatiilor ecologiste, care au obligat fostul guvern de la Sofia sa-si revizuiasca propria decizie din iunie 2011, prin care acordase companiei americane Chevron dreptul de a face prospectiuni legate de zacamintele de gaze de sist din nord-estul tarii.

Astfel, Bulgaria a devenit cea de a doua tara din lume, dupa Franta, care a interzis explorarea si exploatarea gazelor de sist prin fracturare hidraulica. Potrivit liderului Verzilor bulgari, Borislav Sandov, in acest moment Bulgaria este statul cu cele mai stricte masuri in domeniu, fiind singura tara din lume unde tehnologia fracturarii hidraulice este interzisa nu numai in cazul gazelor de sist, ci in general in cel al combustibililor conventionali

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here