Comisarii regionali de mediu: luna si sesizarea penala

0
113
Comisarii regionali de mediu: luna si sesizarea penala

Comisariatul Judetean Suceava al Garzii de Mediu a avut, in perioada ianuarie-iunie a acestui an, 41 actiuni de inspectie si control, informeaza Diana Mihaela Gasparel, seful regional al institutiei. Comisarul sef de mediu

precizeaza ca, in urma descinderilor s-au dat 12 amenzi contraventionale, acestea avand o valoare totala de 65.000 de lei. Cea mai dintre amenzi, de 15.000 lei, s-a dat pentru „neaplicarea procedurilor si cerintelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului inconjurator si a mediului ca intreg”. „Amenzile contraventionale aplicate de comisarii din cadrul Comisariatului Judetean Suceava, au fost incasate cu exceptia a doua sanctiuni care sunt in termen”, a subliniat Gasparel. Pe de alta parte, in primul semestru al anului 2012, Comisariatului Regional Suceava al Garzii Nationale de Mediu, prin serviciile din subordine, respectiv comisariatele judetene Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui, au intreprins 4.552 actiuni de inspectie si control. Acestea s-au lasat cu 250 sanctiuni contraventionale, care insumeaza 1,6 milioane de lei .
Comisarii de mediu din judetul Neamt, au aplicat cea mare sanctiune, de 60.000 lei, pentru nesolicitarea actelor de reglementare la montarea unei instalatii de concasare. In acelasi caz, s-a dispus si sanctiunea complementara de suspendare a activitatii. Din totalul amenzilor aplicate de comisarii regionali de mediu in primele 6 luni ale lui 2012, 23 dintre ele, adica 15%, sunt contestate si se afla pe rolul instantelor de judecata. De precizat este si faptul ca, in primele 6 luni ale anului 2012, Comisariatul Regional Suceava la Garzii Nationale de Mediu, conform competentelor atribuite de legislatia in vigoare, a inaintat, catre organele competente, 6 sesizari penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here