Cum a devenit Ursici primul sat iluminat cu panouri solare din Romania
Cum a devenit Ursici primul sat iluminat cu panouri solare din Romania

Cu ajutorul unui tanar cu initiativa, satul Ursici din judetul Hunedoara a devenit prima localitate din Romania iluminata cu ajutorul panourilor solare. Este pentru prima data cand cei 51 de oameni care traiesc izolati, la peste 1.000 de metri altitudine, se bucura de iluminat in casele lor.

Altruismul nu i-a parasit pe romani! Iulian UrsiciAngheluta, un tanar de 38 de ani care lucreaza intr-o agentie de publicitate, o demonstreaza din plin. Alaturi de alti doi prieteni, tanarul a fondat ONG-ul „Free Miorita” care s-a ocupat de strangerea fondurilor necesare iluminarii satului Ursici, comuna Bosorod, judetul Hunedoara.

Proiectul iluminarii satului este vechi de 30 de ani, multi politiceni, jurnalisti si alte personalitati promitandu-le oamenilor care le vor aduce lumina in case, insa nimeni nu a facut-o.

In doar 9 zile, 24 de voluntari au instalat 14 panouri solare, 70 de becuri cu LED-uri, 14 invertoare si au tras 1.000 de metri de cablu pentru ca ursicenii sa poata aprinde lumina.

Proiectul „Lumina pentru Ursici” a fost lansat de Free Miorita care a reusit sa il promoveze cu ajutorul blogosferei romanesti, cei 9.000 de euro fiind donati de banca Unicredit Tiriac Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here