Dovleacul reduce posibilitatea apariţiei diabetului
Dovleacul reduce posibilitatea aparitiei diabetului
Dovleacul reduce posibilitatea aparitiei diabetului

Dovleacul face parte din familia Cucurbitaceae, la fel ca pepenele galben si verde, castravetii si dovleceii. Dovleacul contine vitaminele A, B, C, E, F, K, minerale si microelemente, precum zinc, magneziu, mangan, fier, cupru, fosfor, acizi grasi polinesaturati (palmitic, stearic, linoleic, oleic) si principii complexe (carotenoizi, luteina, zeaxantina, protide, lecitina, enzime). Dovleacul contine si vitamina T, o vitamina foarte rara, care stimuleaza procesele metabolice din organism, ajuta la digestia alimentelor nesanatoase si previne depunerea grasimilor.

Miezul de dovleac contine zinc, calciu, potasiu, magneziu si glucide, in timp ce semintele de dovleac au acid linoleic care actioneaza benefic asupra proceselor intracelulare, cresc rezistenta membranelor celulelor, curata sangele si ajuta activitatea cerebrala. Dovleacul incetineste imbatranirea, trateaza dizenteria si dependenta de opiu, imbunatateste activitatea splinei, a pancreasului si a stomacului, anihileaza toxicitatea altor alimente si combate constipatia cronica.

Dovleacul are proprietati sedative, antioxidante, antiinflamatorii si ofera o protectie antioxidanta foarte eficienta. In plus, previne cataracta si riscul aparitiei emfizemului pulmonar, mai ales la fumatorii pasivi, reduce posibilitatea aparitiei diabetului si impiedica aparitia bolilor cardiovasculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here