Ecosistemele planetei vor trebui sa se adapteze noilor conditii climatice pentru a putea supravietui in timp si toate plantele si animalele vor fi nevoite sa se mute mai putin de jumatate de kilometru pe an pentru a tine pasul cu temperaturile ridicate, informeaza Reuters.ecosisteme

Conform unui studiu realizat la California Academy of Sciences, numeroase specii de animale si plante, precum insectele, pasarile, mamiferele si pomii, vor fi nevoite sa isi gaseasca alte locuri in care sa se dezvolte, deoarece in actualele locuri temperaturile vor fi prea ridicate pentru a supravietui.

„Lucrurile se pun in miscare mai repede decat ne asteptam. Schimbarile climatice se petrec prea repede pentru ca vietuitoarele sa aiba timp sa se adapteze”, a declarat co-autorul studiului, Healy Hamilton.

Aceste cercetari arata ca locuitorii de la munte vor fi afectati de schimbarile climatice tarziu, intrucat trebuie sa se mute foarte putin ca sa gaseasca aceleasi conditii. Insa cele mai afectate vor fi plantele, care nu pot migra asa cum fac animalele.

Schimbarile climatice vor fi resimtite cel mai puternic de locuitorii de la ses, unde temperatura va creste mult mai repede, iar vietuitoarele probabil ca vor fi nevoite sa migreze mai mult de jumatate de kilometru pe an.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here