Educatie interactiva asupra pamantului, cerului si oceanelor cu Google Earth 5.0

google earthGoogle a lansat Google Earth 5.0, o aplicatie ce ofera o multime de posibilitati de cercetare si studiere a planetei noastre in functie de interesele fiecaruia.

Cer. Pamant. Apa.

In functie de interes ai de ales intre a zbura a merge sau a inota.

Zbori prin galaxia noastra unde poti avea parte de o introducere in sistemul nostru solar, poti vedea care au fost evenimentele recente de pe cer sau te poti initia in astronomie. Poti sa te plimbi printre stele, sa inveti constelatiile sau sa cobori pe Marte intr-un crater ales de tine.

Te poti plimba prin orasele pe care nu ai apucat inca sa le vizitezi. Poti sa te intorci in timp pentru a face un tur prin Roma antica. Ai posibilitatea de a vedea rasaritul si apusul in diferite parti ale globului sau sa vezi cum s-a schimbat o zona intr-un anumit interval de timp. Copiii tai ar afla cum arata cartierul sau satul pe vremea cand te-ai nascut si care era drumul tau in fiecare dimineata la scoala.
Bunica poate afla de la tine cum s-a modifica locul ei natal si cum arata in prezent.

Dupa ce ai fost intr-o calatorie, Google Earth iti ofera posibilitatea de a reface virtual traseele urmate pentru a le arata prietenilor tai.

Te poti scufunda in Groapa Marianelor si poti sa insotesti expertii marini de la National Geographic si BBC pentru a explora epave cum ar fi Titanicul.

Acestea sunt doar cateva din posibilitatie oferite de acest instrument insa latura cea mai importanta este cea educationala. Google Earth 5.0 poate fi considerat o biblioteca enorma foarte bine structurata cu link-uri catre ceea ce te intereseaza folosint legatura directa catre Wikipedia.

Poti sa iti educi copii asupra incalzirii globale, o aplicatie iti ofera posibilitatea sa vezi cum a scazut suprafata calotelor glaciare in timp sau cum creste nivelul oceanelor. Poti sa urmaresti insa si ce proiecte de cercetare sau de protectie au loc in diferite parti ale lumii.

In Romania gasim un link catre un proiect al WWF www.panda.org numit Reconecting Danube, proiectul isi propune formarea unei retele intre ariile protejate ale fluviului de la izvoare si pana la varsarea in Marea Neagra.

O alta latura pozitiva a acestei aplicatii este faptul ca iti permite sa participi la completarea informatiilor constinute, poti pune fotografii ale locurilor importante din zona ta sau poti plasa link-uri catre proiecte de ecologizare, protectie sau de interes public.

Google earth 5.0 este un instrument amuzant de a petrece timpul liber, de a invata sau de a te documenta pentru mici dezbateri cu prietenii. Mai mult de atat aplicatia poate fi utila si in educatia primita in cadrul familiei, copiii putand gasi astfel o modalitate de invatare atragatoare rezultata din atractivitatea pe care aceasta platforma o are.

earth.google.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *