Fertilizant ecologic – BioHumusSol, humus de rama

Fertilizant ecologic – BioHumusSol, humus de rama
Fertilizant ecologic – BioHumusSol, humus de rama

Tehnologie noua, revolutionara in Romania, pentru producatorii agricoli : humusul, fertilizant ecologic – o bogatie fara asemanare

Se stie ca humusul este cea mai importanta componenta a solului si ca naturii ii este necesar un interval de 300 de ani pentru crearea unui singur centimetru de sol fertil.

Ce este humusul?

BioHumusSol este un fertilizant ecologic, natural, produs cu ajutorul ramelor, un substrat mineral – organic, neavand in compozitia sa nici un fel de conservant.

Humusul de rama – fungicid, fertilizant, ingrasamant ecologic si nu numai

Ramele transforma absolut orice substanta organica in cel mai bogat fertilizant organic, cunoscut de om, humusul de rama.

Principiile de functionare ale humusului de rama ca fungicid

1. Principiul numeric:  in orice cantitate de humus  exista miliarde si miliarde de microorganisme benefice plantei.

2. Principiul diversitatii: existenta a numeroase specii de fungi, bacterii, nematode, protozoare care, la randul lor, produc hormoni, vitamine, enzime, nutrienti, aminoacizi, minerale benefice si necesare plantei.

3. Principiul prioritatii: dupa aplicare, miliardele de microorganisme benefice se localizeaza pe intreaga suprafata a plantei si in rizosfera, ocupand inclusiv portiunile nisa favorabile instalarii microorganismelor daunatoare.

La aparitia organismelor daunatoare, toate zonele plantei fiind deja ocupate, nu mai sunt locuri propice instalarii si dezvoltarii lor. Localizate in zone neprielnice, intr-o acerba competitie pentru hrana si lumina cu microorganismele benefice plantei, incompatibile cu acestea din toate punctele de vedere si depasite mult numeric, toate aceste microorganisme daunatoare mor.

Humusul contribuie la cresterea rezistentei plantelor la imbolnaviri, avand calitati fungicide si bactericide. Totodata, humusul limiteaza patrunderea nitratilor si a azotului din sol in plante si fructe.

In anul 2004, pe baza multor ani de observatii, s-a descoperit ca humusul  contine enzime cunoscute ca variate forme ale chitinazei, fata de care insectele au o extraordinara aversiune. Chitinaza ataca chitina, adica substanta organica din care este alcatuit exoscheletul tuturor insectelor, viermilor etc.

Organismele producatoare de enzime chitinazice prezente in humus se compun din 4 bacterii, 4 fungi si 5 actinomicete. Acest humus contine elemente declansatoare, ce activeaza multiplicarea organismelor producatoare de chitinaza, astfel incat in plante apar bacterii producatoare de enzime chitinazice, care erau in stare latenta, altele decat cele deja existente in humus.

 Avantajele folosirii humusului de rama – BioHumusSol

1. Sporeste cresterea numerica si dimensionala a frunzelor si a radacinilor, cu avantajele respective ce decurg din aceasta.

2. Biohumusul suprima ciupercile daunatoare din sol. Microorganismele  produc hormoni, vitamine, nutrienti, enzime, aminoacizi si minerale necesare chiar si plantelor tinere.

3. Biohumusul remediaza solurile afectate de folosirea indelungata a substantelor chimice. Prin aplicarea repetata, solul se va repopula complet cu microorganismele benefice plantelor distruse de substantele chimice, de-a lungul anilor.

4. Creste retentia apei in sol, micsorand cantitatea de apa folosita la irigare cu 30%.

5. Scade considerabil nevoia de ingrasaminte, fungicide, insecticide etc. in cultura respectiva, aducand economii substantiale fermierului.

6. Ca noutate absoluta este faptul ca, aplicat dupa recoltare, raportul de transformare a resturilor vegetale in humus este de 30 ori mai mare fata de orice alt preparat chimic sau organic.

7. Nu este toxic, nu arde plantele, nu are restrictii de folosire, se poate folosi in orice cultura, in sera sau pe camp, cu rezultate excelente.

8. Nu contine si nu ofera conditii de viata pentru E.coli, Salmonella sau alti daunatori.

9. Humusul de rama isi pastreaza nealterate caracteristicile si proprietatile fizico-chimice ani de zile.

10. Humusul de rama este compatibil cu orice fel de preparat chimic.

11. Imbunatateste extraordinar structura solului, scazandu-i densitatea si crescandu-i aeratia.

Elementele fertilizante

Humusul de rama poseda in proportie foarte mare toate cele 16 elemente de care plantele au nevoie. Concentratiile azotului, fosforului, potasiului, sulfului, magneziului, calciului,sodiumului, clorului,siliciului,aluminiului, fierului,borului, manganului,zincului, cuprului si molibdenului , sunt  mai mari decat in cel mai bogat sol.

Un singur mc de humus inlocuieste 16 mc de gunoi de grajd

Aceste nutriente, impachetate intr-o membrana solubila in apa, sunt eliberate gradual, in concordanta cu nevoile plantelor, si sunt consumate cu usurinta de acestea. Humusul de rama este cel mai bun fertilizator deoarece contine concentratii inalte de bacterii benefice si alte microorganisme, multi stimulenti biologici activi pentru plante, vitamine, aminoacizi si antibiotice, acid fulvic si huminic, adaugate lui in timpul procesului digestiv al ramei.

Acestea sunt de 100 ori mai multe decat in balegar, iar ingrasamintele chimice nu le contin deloc. Humusul ramelor inlocuieste in totalitate orice ingrasamant chimic sau organic necesar fermei dvs.

 Humusul tine parazitii la distanta

In anul 2008,dupa studii desfasurate pe parcursul a mai multor ani, laboratoare din mai multe tari au ajuns la concluzia ca humusul de rama este excelent in prevenirea urmatorilor daunatori: Alternaria spp. (alternarioza), Botrytis spp.(mucegaiul cenusiu), Fusarium spp.(fuzarioza), Peronospora spp (mana), Phytophthora cinnamomi, Pythium spp.(putrezirea radacinilor), Pseudomonas syringae (arsura bacteriana la mazare), Rhizoctonia solani (rizoctonioza), Septoria spp.(septorioza), Thielaviopsis basicola (putregaiul negru al tutunului), Venturia inequalis (rapanul marului).

BioHumusSol, fertilizant ecologic, este produs de firma SC BIOHUMUS SOL SRL, care are sediul in Buzau, Blvd. Unirii, bl. 8G, etaj 1, ap. 4, jud. Buzau. Persoana de contact, Mircea Voinea, poate fi contactata la numarul de telefon 0751.66.90.29 sau prin e-mail, la adresa [email protected].

Puteti comanda acest fertilizant ecologic aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *