Nemţii restricţionează utilizarea antibioticelor în zootehnie
Nemtii restrictioneaza utilizarea antibioticelor in zootehnie
Nemtii restrictioneaza utilizarea antibioticelor in zootehnie

De la inceputul lunii aprilie, autoritatile agricole germane au pus in aplicare un noile reglementari care impun crescatorilor de animale sa raporteze la fiecare sase luni cantitatea de antibiotice utilizata.

Aceasta masura a fost adoptata pentru a reduce utilizarea antibioticelor in fermele zootehnice, deoarece in ultimii ani s-a constatat o crestere a rezistentei la antibiotice in randul bovinelor, porcinelor si pasarilor de curte.

„Vorbim despre o problema foarte serioasa, care trebuie tratata cu responsabilitate. Proprietarii de animale trebuie sa foloseasca astfel de medicamente numai atunci cand este necesar”, a declarat ministrul german al agriculturii, Christian Schmidt.

In cazul in care o ferma depaseste un anumit grad de utilizare a antibioticelor, autoritatile sanitar-veterinare intervin pentru a identifica motivele si impun masuri pentru a limita utilizarea acestora.

Pe langa aceasta masura, planul de actiuni gandit de guvernul german impune restrictii privind densitatea animalelor, regimul alimentar, igiena si schimbarile de mediu din ferme. In cazul in care nu sunt respectate noile reglementari, fermierii ar putea fi amendati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here