Cum vor chinezii sa combata poluarea atmosferica

90% din populatia urbana a Uniunii Europene este expusa poluarii cu particule fine peste nivelul maxim admis de OMS

Raportul Agentiei Europene de Mediu arata ca peste 90% din populatia urbana a Uniunii Europene este expusa poluarii cu particule fine peste nivelul maxim admis de Organizatia Mondiala a Sanatatii. In plus, 98% dintre europeni sunt expusi unor concentratii de ozon la nivelul solului peste recomandarile OMS. Cu toate acestea, producatorii de autovehicule refuza sa…

Citește mai departe

In premiera, in Romania, program de colectare a inhalatoarelor folosite de pacientii cu boli respiratorii

In premiera, in Romania, a fost lansat un program de colectare a inhalatoarelor folosite de pacientii cu boli respiratorii pentru a reduce impactul provocat de aceste deseuri medicale asupra mediului. Colectarea si incinerarea inhalatoarelor folosite de astmatici sau de pacientii cu BPOC pot reduce, in fiecare an, poluarea din tara noastra cu peste 11.000 tone…

Citește mai departe

Cat de periculoasa este poluarea aerului? Anual, din cauza sa mor peste doua milioane de persoane!

Poluarea aerului provoaca anual peste 2 milioane de decese, arata un nou studiu. De asemenea, in fiecare an se inregistreaza aproximativ 470.000 de decese din cauza cresterii cantitatii de ozon provocate de om, se mai arata in cercetare. Pe de alta parte, schimbarile climatice au un efect minim asupra poluarii aerului si asupra numarului de…

Citește mai departe

Trei cazuri mortale de gripa H1N1 la Bogota. E o epidemie legata de conditiile climatice

Trei cazuri mortale de gripa H1N1 au fost semnalate recent la Bogota, o epidemie legata de conditiile climatice din capitala columbiana, au anuntat miercuri autoritatile sanitare, relateaza AFP. Trei adulti, contaminati cu virusul gripei H1N1, au decedat in ultimele zile la Bogota, in urma unei epidemii sezoniere de afectiuni respiratorii severe’, a indicat pentru agentia…

Citește mai departe

Acoperisuri vegetale contra poluarii

Iarba este foarte eficace in retinerea particulelor fine, periculoase pentru sanatate, iar acoperisurile vegetale ar putea ameliora calitatea aerului in orase. Un studiu realizat la Manchester arata ca daca toate acoperisurile din centrul orasului ar fi acoperite cu sedum – o mica planta suculenta care constituie in prezent vedeta acoperisurilor verzi, ele ar putea retine…

Citește mai departe
Depășiri substanţiale și frecvente ale limitelor ue și oms, cu consecinţe inacceptabile pentru sănătatea populaţiei

Calitatea aerului in Bucuresti – Aerul din Bucuresti este daunator sanatatii oamenilor

  Depasiri substantiale si frecvente ale limitelor UE si OMS, cu consecinte inacceptabile pentru sanatatea populatiei Studiul Calitatea aerului in Bucuresti – efecte asupra sanatatii dat publicitatii anul trecut de catre Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, atrage atentia asupra gradului ridicat de poluare a aerului din capitala. Conform studiului, in Bucuresti se inregistreaza depasiri substantiale…

Citește mai departe

NASA plaseaza funinginea pe primul loc pe lista inamicilor climei

Conform cercetatorilor NASA, incalzirea globala ar putea fi incetinita semnificativ reducand emisiile de funingine, avand in vedere faptul ca funinginea cade repede din atmosfera, efectul masurilor fiind imediat. Si intrucat este si unul dintre cei mai mari ucigasi dintre substantele care polueaza aerul, reducerea drastica a emisiilor va salva vieti. Carbonul negru, componentul care ii…

Citește mai departe

Vom sti ce fel de aer respiram

Administratia Nationala de Meteorologie se va ocupa de acum inainte nu numai de starea vremii, ci si de poluarea aerului din Bucuresti. Mai exact, specialistii vor putea stabili calitatea aerului pentru urmatoarele 24-48 de ore. In functie de aceasta prognoza, autoritatile pot preveni sau alerta populatia in privinta afectiunilor respiratorii, de pilda. Sursa: TVR

Citește mai departe