Defrisarea apelor, nu a muntilor

Pierderile economice suferite de Romania in ultimii 42 de ani, cauzate de 71 de fenomene meteo si hidro extreme, au ajuns la 12 miliarde de euro. Estimarea a fost citata de Ion Sandu, directorul general al Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM), dintr-un Raport al ONU difuzat la inceputul acestei luni. „Manifestarile meteorologice si hidrologice reprezinta…

Citește mai departe
Ministrul Mediului a semnat contractul pentru "Calea verde spre dezvoltare durabilă"

Ministerul Mediului: Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romaniei se incadreaza in limite pentru toti factorii de mediu

Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romaniei se incadreaza in limitele de variatie ale fondului natural pentru toti factorii de mediu, conform monitorizarii realizate de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), in urma scurgerilor radioactive produse la centrala nucleara Zaporojie din Ucraina, a anuntat, miercuri, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP). „Membrii Comitetului ministerial pentru situatii de…

Citește mai departe
Ministerul Mediului: Valorile radioactivit??ii pe teritoriul Românei se încadreaz? în limite pentru to?i factorii de mediu

    Ministerul Mediului: Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romanei se incadreaza in limite pentru toti factorii de mediu

    Valorile radioactivitatii pe teritoriul Romanei se incadreaza in limitele de variatie ale fondului natural pentru toti factorii de mediu, conform monitorizarii realizate de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM), in urma accidentului produs la centrala nucleara Zaporoijie, Ucraina, in data de 28 noiembrie 2014, a anuntat, miercuri Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC). Astfel, in…

    Citește mai departe
    Avertismentul climatologilor: Zilele de iarn? grea vor deveni din ce în ce mai rare

    Avertismentul climatologilor: Zilele de iarna grea vor deveni din ce in ce mai rare

    Iernile grele, asa cum le cunosc romanii, vor deveni o amintire. Incalzirea globala, spun climatologii, va face ca zilele din sezonul rece cu temperaturi mai mici sau egale cu 0 grade Celsius sa fie adevarate raritati. Clima temperat-continentala din Romania isi va schimba consistent parametrii, sustin specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). In…

    Citește mai departe

    Ministerele Mediului si Internelor au adoptat noi proceduri privind atentionarile meteo si hidrologice

    Ministerul Mediului si Padurilor si Ministerul Administratiei si Internelor au adoptat noi proceduri de codificare a informarilor, atentionarilor si avertizarilor meteorologice si hidrologice, printr-un ordin comun, informeaza Mediafax. Atentionarile si avertizarile meteorologice de scurta si medie durata constau intr-un mesaj de tip text, insotit de o harta la nivel national, cu mentionarea regiunilor/judetelor ce urmeaza…

    Citește mai departe

    ANM publica harta radiatiilor. De ce trebuie sa ne ferim

    Cresterea nivelului radiatiilor ultraviolete (UV), adica a intensitatii razelor soarelui afecteaza in primul rand sanatatea pielii si a ochilor. Dermatologii spun ca riscul de cancer de piele creste direct proportional cu nivelul radiatiilor UV, mai ales in perioada estivala cand soarele „arde”, la propriu. Pentru a veni in sprijinul populatiei, site-ul Administratiei Nationale de Meteorologie…

    Citește mai departe

    Ministerul Mediului pregateste un ghid privind adaptarea la efectele schimbarilor climatice

    Previziunile climatice realizate de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) stau la baza realizarii ghidului „Adaptarea la efectele schimbarilor climatice in perioada 2009-2030”, ce va fi publicat in aprilie, a declarat ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi. „La sfarsitul lunii aprilie vom publica pe site-urile Ministerului Mediului si Administratiei Nationale de Meteorologie primul document care identifica, pentru specificul…

    Citește mai departe

    An secetos in sud si sud-est

    In primele doua luni din vara acestui an, temperaturile maxime vor depasi valorile normale pentru perioadele respective. Datele meteorologice confirma vulnera-bilitatea zonelor sudice si sud-estice, unde au inceput sa apara deja primele semne ale de-ficitului de apa din sol. Prognozele pentru lunile ce urmeaza arata ca vom avea parte de o primavara normala din punct…

    Citește mai departe

    Desertul romanesc creste cu pepene

    Schimbarile climatice, defrisarile abuzive si metodele gresite de exploatare a culturilor accelereaza fenomenul desertificarii. Temperatura aerului a depas it frecvent in aceasta vara 32 de grade C – adica valoarea biologica de rezistenta a plantelor prasitoare cum sunt porumbul si floareasoarelui). Cele mai afectate sunt culturile din sudul Campiei Romane si din Campia de Vest,…

    Citește mai departe