Grasimile induc ADHD

Dietele bogate in grasimi saturate, zaharuri rafinate si sare sunt una dintre cauzele principale ale sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), arata un studiu realizat de cercetatori din Australia. Sindromul ADHD a fost subiectul unui alt studiu, in urma cu trei ani, cand cercetatori de la Universitatea Southampton din Marea Britanie au aratat…

Citește mai departe

Drajeuri chimice

Drajeurile frantuzesti Francia nu sunt recomandate in primul rand copiilor, pentru ca au in compozitie coloranti chimici de sinteza care induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Principalul ingredient al drajeurilor Francia este zaharul, glucid cu index glicemic ridicat si absorbtie rapida, care afecteaza buna functionare a pancreasului. Acesta va fi nevoit sa…

Citește mai departe

Alune si coloranti chimici

Drajeurile cu arahide prajite Duna Kavics sunt imbracate in zaharuri si coloranti azoici chimici de sinteza, care pot afecta in mod serios sanatatea. Aspectul atractiv al drajeurilor Duna Kavics este dat de sapte coloranti, patru dintre ei fiind foarte periculosi, in special pentru sanatatea copiilor. Indigotina E132 poate provoca alergii persoanelor sensibile, greata, voma, hipertensiune,…

Citește mai departe

Novatini – Tableta cu margarina

Tableta cu crema de lichior de visine Novatini se vinde la raionul de ciocolata, desi din compozitie pare mai degraba un amestec de margarina, zahar, arome sintetice si aditivi alimentari. Tableta analizata este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat: zahar, sirop de glucoza, izoglucoza….

Citește mai departe

Opt coloranti chimici in bradul de Craciun

Discul de ciocolata supus analizei contine, poate, mai multi coloranti decat un glob pentru bradul de Craciun. Problema cea mai mare este insa faptul ca sunt folosite substante chimice care afecteaza in mod serios sanatatea tuturor consumatorilor. Impodobirea bradului de Craciun cere globulete cat mai rafinate, in culori vii, dar si dulciuri cu un aspect…

Citește mai departe

Apa si E-uri cancerigene

Swiss, bautura racoritoare carbogazoasa cu indulcitori si aroma de fructe de padure, este un adevarat amestec de substante chimice. Daca ar fi consumata in fiecare zi, ar aduce o multime de probleme de sanatate. Apa este singurul ingredient natural al bauturii. In rest, au fost adaugate tot felul de prafuri pentru a parea un produs…

Citește mai departe

Alcool, zahar si E-uri

Bautura intermediara cu suc de afine Vogue este un produs care, prin denumire, baga consumatorul in ceata. Citind Codul Fiscal ne dam seama insa ca ii este de mare ajutor producatorului, pentru ca acest tip de bautura alcoolica este accizata diferit. CERCETARE / Teste pentru depistarea glutenului Fabricarea de bauturi intermediare aduce dupa sine plata…

Citește mai departe

Fantezie pentru bolnavi

Prajitura „Fantezie cu capsuni si iaurt” Dr Oetker este un produs care prin modul de preparare isi propune sa le ajute pe gospodinele care nu au prea mult timp sa stea la bucatarie. Numai ca, daca isi vor face un obicei din a consuma aceasta prajitura, timpul castigat il vor petrece pe la medici. Compozitia…

Citește mai departe

Colorantii naturali incep sa cistige teren

SCHIMBARE. Actorii din industria alimentara constientizeaza pericolul colorantilor artificiali ALTERNATIVA – Putem minca si dulciuri colorate sanatos Bolile grave provocate de aditivii periculosi i-au determinat pe producatori sa isi regindeasca modalitatile de obtinere a alimentelor, in special cele destinate copiilor, care sint cei mai expusi pericolelor. Colorantii naturali au inceput sa fie din ce in…

Citește mai departe

Fara coloranti nocivi

GUSTARE – De astazi vom minca snacks-uri mai sanatoase Uniunea Europeana (UE) ia masuri drastice in ceea ce priveste siguranta alimentara si interzice tot mai multi aditivi care ne pot maltrata organismul. Ultimul act normativ a fost dat in urma cu citeva zile si ar trebui sa ii puna pe ginduri pe producatori si pe…

Citește mai departe

Aditivi limitati

Producatorii din industria de panificatie si snacsuri vor trebui sa fie foarte vigilenti cu ingredientele pe care le folosesc, intrucit Uniunea Europeana a decis sa limiteze cantitatea de galben de chinolina E 104, dar si interzicerea utilizarii a doi coloranti, albastrul brilliant E 133 si rosu allura E 129. Produsele care contin tartrazina E 102,…

Citește mai departe