Apa si E-uri cancerigene

Swiss, bautura racoritoare carbogazoasa cu indulcitori si aroma de fructe de padure, este un adevarat amestec de substante chimice. Daca ar fi consumata in fiecare zi, ar aduce o multime de probleme de sanatate.
apa si E-uri
Apa este singurul ingredient natural al bauturii. In rest, au fost adaugate tot felul de prafuri pentru a parea un produs cat mai apropiat de cele de calitate. Consumatorii care nu vor citi eticheta se vor trezi ca beau substante chimice. Dioxidul de carbon este neurotoxic, iar bauturile alcoolice consumate in amestec cu produse care contin E290 au efecte si mai nocive. Acidul citric, E330, duce la aparitia problemelor dentare. Acesti doi aditivi alimentari sunt considerati inofensivi si nu au o doza zilnica admisa specificata de JEFCA, forum mondial care reglementeaza utilizarea E-urilor.

MULTE EFECTE ADVERSE
Indulcitori chimici de sinteza, aspartamul, acesulfamul K si zaharina sunt foarte periculosi pentru sanatate, fiind considerati cancerigeni. E951 produce oboseala, ameteli, halucinatii, iritabilitate, dureri de cap, palpitatii, anxietate, dureri articulare, spasme vasculare, pierderea memoriei si cancer de creier. Aceste efecte se manifesta cu atat mai puternic daca este depasita doza zilnica admisa, de 7,5 mg/kg corp. E950, aspartamul, nu este recomandat in alimentatia copiilor, a femeilor insarcinate si care alapteaza, a suferinzilor (cu exceptia diabeticilor) si a celor care doresc sa tina cura de slabire, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Aspartamul induce stres metabolic. Zaharina interfereaza cu procesul normal de coagulare a sangelui, cu glicemia si cu functiile digestive.
Cei doi coloranti, E122 si E131, sunt si ei suspectati de efecte cancerigene. Amandoi sunt nerecomandati in alimentatia copiilor, pentru ca duc la aparitia sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD). Pe langa cancer, azorubina mai provoaca urticarie si edem, iar albastrul patent V, dermatite si purpura. Doza zilnica admisa pentru azorubina este de 0-4 mg/kg corp. Cancerigen este si conservantul E211, care potenteaza si efectele nocive ale celor doi coloranti. In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta bauturii Swiss cu aroma de fructe de padure, specialistul nostru ne spune ca produsul nu este recomandat nici unei categorii de consumatori. Acesta este complet dezechilibrat nutritional, neaducand nici un beneficiu organismului. Persoanele care vor consuma bautura cu impresia ca nu se vor mai ingrasa pentru ca ea nu contine zahar vor avea de suferit din cauza numeroaselor efecte adverse ale aditivilor alimentari utilizati. De asemenea, produsul este interzis suferinzilor de fenilcetonurie, din cauza continutului de fenilalanina.

Ingrediente:
Apa, dioxid de carbon E290, acidifiant acid citric E330, aroma, amestec de indulcitori: aspartam E951, acesulfam K E950, zaharina E954, conservant benzoat de sodiu E211, coloranti azorubina E122, albastru patent V E31. Contine o sursa de fenilalanina.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *