Factorul „Hr” - elementul magic din florile de g?lbenele. Inamicul num?rul 1 al cancerului!

Factorul „Hr” – elementul magic din florile de galbenele. Inamicul numarul 1 al cancerului!

In culturile Evului Mediu, fierturile de frunze de galbenele in amestec cu alte plante erau considerate un leac pentru indepartarea vrajitoarelor. Vracii lusitani foloseau ceaiul de galbenele in „curatarea sufletului si a trupului”, dupa sedintele de exorcizare, precum si ca pe un veritabil medicament impotriva afectiunilor gastrice (gastrite si ulcere). Studiul mai amanuntit efectuat de…

Citește mai departe

Muzeul Antipa organizeaza cel mai mare congres de zoologie din Europa de Est

In perioada 20-23 noiembrie, peste 200 de cercetatori din Europa, Asia si Africa isi vor prezenta rezultatele cercetarii lor privind patrimoniul natural si muzeal de origine zoologica in cadrul celui de-al cincilea Congres Anual de Zoologie al Muzeului „Grigore Antipa”. Printre acestia se numara si Mark Wilkinson, unul dintre cei mai valorosi cercetatori din Marea…

Citește mai departe

Dispute la varf privind porumbul modificat genetic

Studiile cercetatorului Gilles-Eric Séralini, privind toxicitatea porumbului modificat genetic cu glifosat, sunt contestate de Consiliul Biotehnologiilor (HCB) din Franta, se arata intr-un articol al ziarului Le Monde. Dupa publicarea studiului, rezultatele cercetarii au starnit o serie de reactii negative in randul populatiei franceze, cu privire la modificarea alimentelor. Astfel, autoritatile franceze au dispus analizarea cercetarilor…

Citește mai departe

130 de organizatii fac apel la suspendarea autorizatiilor porumbului modificat genetic

Circa 130 de organizatii, intre care Fondul Mondial pentru Natura (WWF), Greenpeace si Attac, au facut apel miercuri la autoritatile franceze sa suspende autorizatiile porumbului modificat genetic NK603, dupa un studiu socant privind siguranta consumarii acestuia, relateaza AFP, citata de Agerpres. Intr-un apel comun trimis premierului si ministrilor cercetarii, sanatatii, agriculturii si mediului, organizatiile se…

Citește mai departe

Fermierii au protestat impotriva porumbului modificat genetic in Mexic

Mai multe mii de fermieri mexicani, conform unor surse pana la cateva zeci de mii, au marsaluit la sfarsitul saptamanii trecute pe strazile principale ale capitalei Ciudad de Mexico pentru a-si exprima indignarea fata de intentia autoritatilor de a permite companiilor multinationale de a cultiva porumb modificat genetic pe teritoriul tarii, relateaza postul ABC, citat…

Citește mai departe

Rusia isi suspenda importurile de porumb modificat genetic de la Monsanto, dupa un studiu socant

Rusia si-a suspendat importurile de porumb modificat genetic comercializat de gigantul american al industriei agroalimentare Monsanto, dupa publicarea unui studiu socant privind toxicitatea uneia dintre culturi, relateaza AFP. Potrivit unui comunicat publicat saptamana aceasta pe site-ul Agentiei ruse pentru protectia consumatorului, Rospotrebnadzor, ‘importarea si comercializarea in Rusia a porumbului OGM NK603 (al Monsanto) sunt temporar…

Citește mai departe

Ce stim despre etichetarea organismelor modificate genetic si prezenta lor pe piata?

Alimentele care contin organisme modificate genetic sunt, in general, semnalate prin eticheta. Insa majoritatea produselor au in compozitie, prin contaminare, „urme” de produse „mutante”. Semnalarea pe eticheta a prezentei organismelor modificate genetic este obligatorie pentru toate ingredientele, aditivii ori aromele care au in compozitie peste 0,9% astfel de organisme. Mentionarea pe eticheta a organismelor modificate…

Citește mai departe

Eco-agricultura – influentata pozitiv de mirosul insectelor

Studii recente, realizate de o echipa de cercetatori de marca, in colaborare cu Diamond Light Source, centru de cercetare britanic, scot la iveala dezvoltarea si imbunatatirea unor noi metode eco-friendly de combatere a daunatorilor si a bolilor, metode care pot influenta agricultura la nivel mondial. Importanta intelegerii modului in care insectele „miros” si a modalitatii…

Citește mai departe

Bacteriile sunt mai inteligente decat se credea

Descoperirea marcheaza o noua etapa in domeniul descifrarii modalitatilor prin care bacteriile sunt capabile sa raspunda si sa se adapteze schimbarilor din mediul lor ambiant, odata cu revolutionarea unor domenii unde bacteriile pot fi folosite, precum medicina si agricultura. Stiinta biologiei se axeaza in principal pe studierea bacteriei Escherichia coli, drept model pentru evidentierea capacitatii…

Citește mai departe

Baile zilnice sunt nesanatoase

In capetele dusurilor se acumuleaza bacterii care pot deveni fatale pentru plamanii nostri, afirma microbiologii americani. „Desi baile zilnice revigoreaza si curata milioane de americani, acestia se pot alege in acelasi timp cu bacterii cu potential patogen”, informeaza site-ul ScienceDaily, citand un studiu realizat la Universitatea din Colorado. Biologii au analizat in laborator probe luate…

Citește mai departe

Biotehnologia protectiei mediului, combustibilii alternativi

   Conform definitiilor recente, biotehnologia reprezinta:    1.o stiinta care studiaza procesele de bioproductie bazate, preponderent, pe activitatea microorganismelor si a principalelor componente ale acestora, precum si pe utilizarea celulelor si tesuturilor apartinand organsmelor superioare   2. o stiinta multidisciplinara care integreaza cunostintelor de microbiologie, biochimie, biologie moleculara etc., cu scopul bine determinat de a…

Citește mai departe

Controverse la Bucuresti privind soarta OMG-urilor

Gilles Eric Seralini e profesor de biologie moleculara la Universitatea din Caen din Franta, fiind autorul unor studii prin care arata ca porumbul si, in general, organismele modificate genetic sunt toxice pentru ficatul si rinichii cobailor hraniti cu ele. Seralini a publicat mai multe carti stiintifice adresate marelui public, in care descrie pericolele organismelelor modificate genetic.

Citește mai departe