De ce vor autorităţile americane să elibereze în Florida milioane de ţânţari modificaţi genetic?

De ce vor autoritatile americane sa elibereze in Florida milioane de tantari modificati genetic?

Autoritatile sanitare din SUA intentioneaza sa elibereze, in Florida Keys, tantari modificati genetic, pentru a opri raspindirea a doua boli virale periculoase: febra dengue si chikungunya. Tantarii modificati genetic au fost produsi de firma britanica de biotehnologie Oxitec si ar urma sa fie eliberati intr-o zona rezidentiala din Florida Keys, daca Agentia Americana pentru Alimente…

Citește mai departe

Bacteria E.coli nu poate ajunge in legumele bio

Mai multe asociatii sustin ca agricultura ecologica si produsele „bio” protejeaza si nu contamineaza consumatorii cu E.coli, bacteria neputand fi prezenta in astfel de produse intrucat folosirea fecalelor umane, in care se gaseste bacteria, este interzisa la ingrasarea solului. Asociatia Interprofesionala Bio, Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica Bio Romania si Centrul National de Teste Comparative…

Citește mai departe

Bacteria E. coli va fi folosita in viitor pentru productia de biodisel

Bacteria care provoaca cele mai multe cazuri de toxiinfectie alimentara ar putea fi intr-o zi responsabila pentru productia de combustibil. Oamenii de stiinta au manipulat genele bacteriei Escherichia coli, o bacterie foarte raspandita in natura, pentru ca aceasta sa consume vegetatie, rezultatul fiind combustibil diesel si alte hidrocarburi. E. coli este foarte populara printre geneticieni…

Citește mai departe

Apa oxigenata contra bacteriilor

Aspectele igienice ale prelucrarii alimentelor includ curatenia si dezinfectarea. Curatenia presupune indepartarea resturilor mecanice prin operatii de spalare mecanica sau manuala prin intermediul apei sub presiune sau al solutiilor alcaline, urmata de clatire si dezinfectare. Dezinfectarea are un spectru larg de actiune asupra tuturor microorganismelor, fie ca este vorba despre drojdii, mucegaiuri sau bacterii. Din…

Citește mai departe

Ce beneficii aduce cura cu laptisor de matca

Datorita concentratiei mari de substante hranitoare care intra in compozitia sa, laptisorul de matca este un energizant natural, fiind de un real ajutor in tratarea multor boli. In plus, o cura cu acest remediu natural alunga oboseala si combate efectele stresului. Substanta produsa de albinele tinere, laptisorul de matca este bogat in nutrienti indispensabili organismului….

Citește mai departe

    Pardoselile igienice, o noua descoperire

    In ciuda recesiunii economice, producatorii de pardoseli profesionale pentru industria alimentara din Marea Britanie promit ca solutiile inovatoare gasite de ei reduc substantial costurile de intretinere si de exploatare. Un purtator de cuvant FoodProductionDaily.com afirma ca, indiferent daca sunt instalate intr-o unitate renovata sau nou construita, pardoselile Flowfast ajuta la reducerea costurilor prin reducerea timpilor…

    Citește mai departe

    Descoperire pentru sucul de merisor

    Adaugarea de concentrat de suc de merisor in carnea de vita poate reduce riscul de aparitie a bacteriei E. coli, arata un studiu american. Cercetatorii de la Universitatea din Maine au aratat ca folosirea sucului de merisor drept conservant are efecte antimicrobiale, in special in produsele din carne tocata de vita. De asemenea, are beneficii…

    Citește mai departe