Secretele biscuitilor Daria

Consumatorul care nu cunoaste limba engleza sau care nu este suficient de atent incat sa se uite si pe traducerea ingredientelor in alte limbi straine nu va afla ce mananca de fapt. Producatorul biscuitilor Daria Sandwich a tradus in limba romana doar ce i s-a parut lui mai convenabil. Grasimile vegetale sunt al doilea ingredient…

Citește mai departe

Salam cu rom

Grasimile si zaharurile sunt ingredientele principale ale mixului de salam Zimbo. Pe langa acestea au mai fost adaugati aditivi alimentari, sare si un element-surpriza, rom. Mixul de salam Zimbo este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de lipide de origine animala, care, consumate excesiv, pun in pericol sanatatea sistemului cardiovascular,…

Citește mai departe

Salata de icre cu sase aditivi

Salata de icre de stiuca Negro 2000 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de natura vegetala. Icrele au o pondere foarte mica in produs, majoritatea ingredientelor fiind aditivii alimentari. Pentru ca produsul analizat sa aiba o consistenta potrivita, au fost folositi doi gelifianti – guma xanthan si…

Citește mai departe

Crema de unt cu amidon modificat

Crema de unt cu mirodenii Sole este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de lipide de origine animala. Acestea, consumate in cantitati mari, pot duce la disturbarea bunei functionari a inimii si a ficatului. Din aceasta cauza, produsul analizat are si o valoare energetica mare, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi,…

Citește mai departe

Apa la pret de carne

6 aditivi alimentari ce pot afecta sanatatea sunt continuti de salam Cantitatea mare de apa din salamul cu sunca taranesc Primo este mascata de aditivi alimentari, proteina de soia si amidon. Consumatorul plateste salam si cumpara carne putina si multa apa. Salamul cu sunca taranesc Primo este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional,…

Citește mai departe

Felii de calorii

Feliile de paine delicioase, crocante, dublu coapte, simple Tottis au in compozitie un exces de lipide (ulei vegetal), care le imprima o valoare energetica foarte ridicata – 452 kcal. Produsul analizat contine si o cantitate insemnata de zaharuri rafinate cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida, care in combinatie cu grasimile afecteaza buna functionare…

Citește mai departe

Slanina si apa cu pretentie de pateu

Aspectul de pate este dat de folosirea de amidon si soia. Producatorul a avut nevoie de artificii pentru a masca folosirea unei cantitati mari de slanina si de apa. Pateul de masa porc „La grande famiglia” are principale doua ingrediente: slanina si apa. Ficatul are o pondere de 15%, fiind urmat de sorici. Pentru ca…

Citește mai departe

Sos Glenn din ulei si zahar

Sosul Glenn are o valoare energetica foarte mare, care este crescuta si de faptul ca este consumat alaturi de produse din carne. Sosul Glenn este un produs care se vinde exclusiv la KFC. Din compozitie rezulta ca este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de origine vegetala (ulei de floarea-soarelui)…

Citește mai departe

Porc, pielite si noua aditivi

Parizerul Ana si Cornel contine noua aditivi alimentari, piele de pasare, amidon, sare, soia. Acest amestec reprezinta jumatate din compozitie, restul fiind reprezentat de carnea de porc. Parizerul de porc Ana si Cornel este fabricat din carne de porc si aditivi alimentari, in proportii aproximativ egale. E-urile au fost necesare pentru ca produsul sa aiba…

Citește mai departe

Maioneza din aditivi alimentari

Aditivii alimentari sunt cei care fac din maioneza light Remia un produs care sa para comestibil. Numai ca acestia au si o serie de efecte adverse care pun in pericol sanatatea consumatorilor. Maioneza light Remia este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide vegetale. Din aceasta cauza este neclar…

Citește mai departe

Pateu vegetal hipercaloric

Pateul vegetal Silvania este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide si zaharuri cu index glicemic ridicat. Pancreasul endocrin, in aceste conditii, este nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea,…

Citește mai departe

Resturi de animale cu nume de carne

Amestecul de piei de pui, sorici, slanina si alte resturi de pasare cu aditivi alimentari, care poarta impropriu numele de „carne”, nu este recomandat nici unei categorii de consumatori. Carnea presata Carnis este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un exces de lipide de proasta calitate. In afara de carnea de…

Citește mai departe