Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Nu trebuie sa fim vegetarieni, dar trebuie sa fim aproape vegetarieni

Expertul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) Joao Breda a declarat, miercuri, la conferinta Mediafax dedicata „Cosului National de Alimentatie Sanatoasa”, ca dieta zilnica trebuie sa contina in proportie de 70 – 80% alimente de origine vegetala si numai 60 de grame de carne. „Alimentele de origine vegetala trebuie sa aiba partea cea mai mare in…

Citește mai departe

Sanatate: Importanta vitaminelor din complexul B

Vitamina B are rolul de a mentine sistemul nervos sanatos, stimuleaza buna functionare a creierului, are grija de piele, ochi, par si ficat. De asemenea, mentine tonusul muscular al tractului gastrointestinal. Pe de alta parte, vitamina B1 sau tiamina stimuleaza sistemul nervos, actioneaza benefic asupra starii psihice, contribuie la randamentul intelectual si protejeaza organismul de…

Citește mai departe
Rasul sau pantera Carpatilor

Rasul sau pantera Carpatilor

Rasul este denumit si pantera Carpatilor si este raspandit natural din Alpi pana in Delta Dunarii, avand o mare adaptabilitate si amplitudine ecologica. La ora actuala insa, exemplarele din afara Carpatilor si Subcarpatilor sunt foarte rare, ca urmare a vanatorii necontrolate practicate in secolele XX – XXI. Este un animal carnivor si iubitor de sange,…

Citește mai departe
Numărul cazurilor de cancer va crește cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS)

Numarul cazurilor de cancer va creste cu aproximativ 70% in urmatoarele doua decenii (OMS)

Cancerul reprezinta una dintre principalele cauze ale morbiditatii si mortalitatii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi si 8,2 milioane de decese cauzate de maladie in 2012, subliniaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) intr-un articol publicat miercuri pe site-ul sau, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Cancerului. Potrivit OMS, numarul cazurilor…

Citește mai departe
Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Organizatia Greenpeace a dat recent publicitatii un raport cu informatii ingrijoratoare privind compozitia ceaiurilor provenite din India. Potrivit Greenpeace, peste 90% din mostrele de ceaiuri provenite de la 11 branduri contin pesticide peste limita admisa de FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite), iar aproape 60% din aceste ceaiuri testate au in compozitie…

Citește mai departe

Cancer pulmonar si pietre la ficat si la rinichi de la poluarea de la Moldova Noua

Tara arunca tara intr-un proces international – Ceea ce n-au vazut guvernele Romaniei, au vazut strainii. Comisia Europeana introduce o actiune in justitie impotriva Romaniei pentru nerespectarea legislatiei UE privind deseurile miniere si anume, deseurile provenite din extractia, tratarea si stocarea resurselor minerale, precum si din exploatarea carierelor. Cazul se refera la iazul Bosneag, un…

Citește mai departe
Porumbul salveaz? inima

Porumbul salveaza inima

Cunoscut si sub denumirea de cucuruz, papusoi sau grinisor, porumbul este un remediu naturist bogat in numeroase substante hranitoare, saruri si vitamine (A, B, C, E si K). Consumat fiert sau copt, este un adevarat deliciu, iar matasea si pulberea obtinuta din aceasta trateaza si vindeca numeroase afectiuni cardiace, renale si limfatice. Aceste remedii naturiste…

Citește mai departe
Goji – efecte benefice ?i contraindica?ii

Beneficii ale fructului goji

Fructul goji este un adevarat panaceu. El contine cantitati uimitoare de antioxidanti, vitamine, oligoelemente, polizaharide, printre care notam: 19 acizi aminati (dintre care 8 esentiali), 21 de minerale sau oligo-elemente (printre care germaniul, care este rar), vitamina C (de cinci ori mai multa decat citricele, in cantitati egale), vitamine din grupa B (mai ales B1,…

Citește mai departe
Factorul „Hr” - elementul magic din florile de g?lbenele. Inamicul num?rul 1 al cancerului!

Factorul „Hr” – elementul magic din florile de galbenele. Inamicul numarul 1 al cancerului!

In culturile Evului Mediu, fierturile de frunze de galbenele in amestec cu alte plante erau considerate un leac pentru indepartarea vrajitoarelor. Vracii lusitani foloseau ceaiul de galbenele in „curatarea sufletului si a trupului”, dupa sedintele de exorcizare, precum si ca pe un veritabil medicament impotriva afectiunilor gastrice (gastrite si ulcere). Studiul mai amanuntit efectuat de…

Citește mai departe

Rostopasca, planta care lupta cu hepatita si cancerul

Rostopasca este recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infectiile virale, inca imposibil de tratat cu medicamentele actuale. Ea se utilizeaza cu rezultate excelente in tratarea hepatitelor cronice, a colicilor hepato-biliare, colecistitelor, diskineziei biliare, tusei spastice. Aceasta planta este, inainte de toate, un stimulent al…

Citește mai departe

Centrul natura:Arctium lappa (Brusturele)

Brusturele este o planta surprinzatoare pentru obisnuitii terapiilor naturale. Ne-am astepta sa fie o planta folosita traditional de bunicii si strabunicii nostri. El este descris in literatura contemporana ca un „purificator” al sangelui, care „curata ficatul si rinichii” prin eliminarea din sistem de materiale toxice reziduuale. Totusi, se pare ca folosirea Brusturelui drept curatitor al…

Citește mai departe

Continuturi ucigase in conserve: cate E-uri se gasesc in pateuri

Un studiu derulat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania (A.N.P.C.P.P.S. Romania) pentru anul 2013 arata ca cele mai multe dintre pateurile de ficat comercializate pe piata romaneasca au in compozitia lor E-uri. Concret, reprezentantii ANPCPPS au inclus intr-o cercetare derulata in perioada iulie – august 46 de tipuri…

Citește mai departe

Beneficiile sucului de sfecla rosie

Sfecla rosie este unul dintre cele mai sanatoase alimente existente. Cu surse abundente si unice de fitonutrienti, cum ar fi betalaina si vulgaxantina, antioxidanti precum manganul si vitamina C, sfecla ofera mai mult decat culoare. Acesti fitonutrienti au proprietati antioxidante, anti-inflamatorii si detoxifiante. Studiile stiintifice recente au dovedit faptul ca sfecla reduce cresterea celulelor tumorale…

Citește mai departe
Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism

Sfecla rosie invinge anemia

Sfecla rosie este un adevarat izvor de sanatate si de vitalitate, furnizand organismului numeroase vitamine si minerale, printre care: vitaminele A, C, B6, B9, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, mangan sau potasiu. Aceasta isi pastreaza toate proprietatile chiar si in urma procesului de fierbere. Buna impotriva oboselii accentuate Sfecla rosie e excelenta contra anemiei si…

Citește mai departe