Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul „cu cat mai mare, cu atat mai prost”, atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de…

Citește mai departe
Ministerul Agriculturii ia m?suri în privin?a fructelor contaminate cu pesticide

120 de tone de grapefruit din Turcia au fost distruse de autoritati din cauza continutului ridicat de reziduuri de pesticide

O cantitate de 120 de tone de grapefruit, provenite din Turcia, au fost distruse din cauza continutului ridicat de reziduuri de pesticide, fructele mentionate fiind depistate in urma unor controale desfasurate, in perioada 26 octombrie – 16 noiembrie 2012, de catre echipe mixte ale Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) si ale…

Citește mai departe

Dovleacul, medicament si aliment in sezonul rece

Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieteticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Culoarea galben-portocalie este dovada ca dovleacul este plin de betacaroten, care ii confera proprietati antiinflamatoare si antioxidante. Acestea impiedica aparitia…

Citește mai departe

Fructe ecologice la Leacul

Mere, pepeni galbeni, citrice si alte fructe exotice certificate ecologic va asteapta in galantarele magazinului Leacul din Capitala. Gustoase si sanatoase, fructele proaspete nu trebuie sa lipseasca din dieta zilnica. Din pacate, mare parte din cele provenite din agricultura conventionala sunt „poluate” cu pesticide, crescute fortat cu ajutorul chimicalelor si nu mai au nici un…

Citește mai departe

Tehnologie – Presiuni inalte, alimente sanatoase

Consumatorii doresc alimente fara microorganisme care ii pot imbolnavi, vor alimente cu termen de valabilitate mult mai mare, dar in acelasi timp vor aceeasi „prospetime” organoleptica ca a materiilor prime si doresc ca aceste caracteristici sa fie obtinute fara aportul conservantilor, antioxidantilor si a altor aditivi implicati in industrializarea alimentelor, adica sa fie cit mai „naturali”.

Citește mai departe