Biocombustibilii vor p?mânt

Biocombustibilii vor pamant

Afacerile cu biocombustibili devenisera o moda nebuna prin 2007. Decizia Uniunii Europene de a cere ca biocombustibilii sa fie adaugati la toata benzina si motorina destinate transportului vehiculelor a creat o piata garantata prin lege. Multe guverne au fost impinse in business-ul biocombustibililor odata cu discursul presedintelui american de la acea vreme, George W. Bush….

Citește mai departe
De ce vor autorităţile americane să elibereze în Florida milioane de ţânţari modificaţi genetic?

Tantarii modificati genetic ar putea contribui decisiv la controlul malariei

Tehnica folosita in aceasta noua cercetare ar putea fi considerata atat brutala, cat si eleganta. Femelele de tantar, cele responsabile cu raspandirea malariei la oameni prin muscatura lor, au fost modificate genetic astfel incat descendentii lor au fost in proportie covarsitoare (95%) de sex masculin. Aceast caracter – sexul masculin – a fost mostenit si…

Citește mai departe
Nicolai: România are poten?ialul de a deveni lider în producerea de combustibil bio

In 2013, peste 18 milioane de agricultori din toata lumea au cultivat plante modificate genetic

Serviciul International pentru Achizitionarea Aplicatiilor din domeniul Biotehnologiei Agricole (ISAAA) a publicat astazi un raport care indica faptul ca in 2013, peste 18 milioane de agricultori din 27 de tari au cultivat plante biotehnologice, ceea ce reprezinta o crestere de 5 milioane ha (3 %) a suprafetei mondiale cultivate cu astfel de culturi. Anul 2013…

Citește mai departe

10 companii care nu dau „doi bani” pe protectia mediului

Isteria „verde” a celor care vor sa protejeze mediul inconjurator se datoreaza in mare parte „ranilor” teribile pe care companiile le-au produs naturii, in speranta ca vor obtine mai multe profituri. Aspectul financiar este acel „joben” in care umanitatea dispare si lacomia devine dominanta, in fata tuturor lucrurilor, chiar si in privinta bunastarii planetei, a…

Citește mai departe
Monsanto Romania alaturi de mediul academic in crearea de locuri de munca pentru viitorii absolventi

270.000 de agricultori americani au dat Monsanto in judecata

Aproximativ 270.000 de agricultori din SUA, care fac parte din ferme si organizatii agricole ecologice private, au depus plangere in instanta impotriva gigantului Monsanto, firma specializata in biotehnologie vegetala si lider in domeniul organismelor modificate genetic (OMG). Compania este acuzata de distrugerea sistematica a culturilor ecologice independente. Plangerea a fost depusa la o judecatorie din Manhattan,…

Citește mai departe

Emisiile de gaze cu efect de sera ale biocarburantilor obtinuti din ulei de palmier, soia sau rapita, pot fi mai mari decat cele ale carburantilor fosili

Emisiile de gaze cu efect de sera ale biocarburantilor obtinuti din ulei de palmier, soia sau rapita, pot fi mai mari decat cele ale carburantilor fosili, atunci cand se iau in considerare efectele Indirecte ale Schimbarii Destinatiei Terenurilor (Indirect Land Use Change – ILUC), afirma un studiu al Uniunii Europene, ale carui date s-au ’scurs’…

Citește mai departe

Mansanto dat in judecata de fermierii ecologisti

Aproximativ 270.000 de agricultori din SUA, care fac parte din ferme si organizatii agricole ecologice private, au depus plangere in instanta impotriva gigantului Monsanto. Monsanto, firma specializata in biotehnologie vegetala, este acuzat de distrugerea sistematica a culturilor ecologice independente. Plangerea a fost depusa la o judecatorie din Manhattan, iar fermierii americani sustin ca plantatiile de…

Citește mai departe
Adevarul despre consumul de soia

Noii carburanti: trestia de zahar si soia

Dupa o evaluare amanuntita, Comisia Europeana a aprobat sapte scheme aplicabile direct in cele 27 de state membre care au ca scop verificarea durabilitatii biocarburantilor, potrivit unui comunicat al CE. Astfel, sunt avute in vedere anumite criterii pentru a impiedica schimbarea destinatiei zonelor cu stocuri mari de carbon si cu o biodiversitate bogata in scopul…

Citește mai departe

Coca Cola lupta impotriva PET-urilor

PlantBottle este noua sticla de plastic,de la Coca-Cola, facuta partial din plante. Pentru fabricarea acestei noi sticle se folosesc, in parte, melasa si trestie de zahar (aproximativ 30% din volumul total al materiilor prime). PlantBottle este noua sticla de plastic Coca-Cola, facuta partial din plante. PlantBottle este reciclabila si comparand-o cu sticlele clasice de plastic,…

Citește mai departe

Plantele acorda timp Pamantului, dioxidul de carbon accelerandu-le cresterea

Copacii si alte plante cresc mai mult si mai repede datorita miliardelor de tone de CO2 eliberate in atmosfera de oameni, conform unui studiu recent. Acest fapt inseamna ca o parte din dioxidul de carbon care altfel ar accelera incalzirea globala este captat. In plus, ofera posibilitatea imbunatatirii productivitatii agricole. Fenomenul poate oferi omenirii timp…

Citește mai departe

Coca-Cola lanseaza sticle din plante

Compania Coca-Cola a declarat ca a realizat o noua sticla de plastic, pentru imbutelierea produselor sale, care este fabricata, in parte, din trestie de zahar si melasa, ceea ce ridica nivelul competitiei pe care companiile din domeniu o au, in vederea realizarii unui ambalaj cat mai prietenos cu mediul inconjurator. Coca-Cola va testa noul ambalaj…

Citește mai departe