Coca-Cola lanseaza sticle din plante

0
618

Compania Coca-Cola a declarat ca a realizat o noua sticla de plastic, pentru imbutelierea produselor sale, care este fabricata, in parte, din trestie de zahar si melasa, ceea ce ridica nivelul competitiei pe care companiile din domeniu o au, in vederea realizarii unui ambalaj cat mai prietenos cu mediul inconjurator.
coca cola
Coca-Cola va testa noul ambalaj in America de Nord cu apa Dasani si cu anumite branduri de bauturi carbogazoase, in cursul acestui an, dupa cum relateaza Reuters. In 2010, testele se vor exstinde si la apa cu vitamine.

Sticla va contine in proportie de 30% un material derivat din trestia de zahar si din melasa, dupa cum a aratat compania. La ora actuala, sticlele din plastic sunt realizante dintr-o substanta derivata din petrol si nu pot fi reciclate.

Numeroase companii din domeniul alimentatiei incearca sa realizeze ambalaje mai mici si mai prietenoase cu mediul, in special dupa ce gigantul Wal-Mart Stores a introdus un fel de „formular al producatorilor” pentru a observa abilitatea furnizorilor de a reduce cantitatea de gunoi produsa si de a reduce resursele folosite, prin folosirea unui ambalaj mai mic.

Companiile rivale ale Coca-Cola, PepsiCo si Nestle, introduc si ele sticle mai usoare si care contin mai putin plastic.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.