Pana la sfarsitului anului vom scoate primele bunuri la licitatie, iar mediul privat trebuie sa se implice mai puternic in problemele de mediu si de gospodarire a apelor, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, Lucia Ana Varga, secretar de stat in cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile.

„Potentialul resurselor de apa este putin utilizat de mediul privat si de agentii economici. Ministerul Mediului doreste o descentralizare, o parte din lacuri, cele mai mici de o jumatate de hectar, vrem sa le transferam autoritatilor locale, ca apoi acestea sa le scoata la concesionare, la inchiriere, stimuland astfel activitatile private care pot utiliza zona”, a mai spus Lucia Ana Varga.

Ea a precizat ca, „pana la sfarsitul anului, primele bunuri vor fi scoase la licitatie si trebuie sa informam agentii privati ca pot accesa fonduri europene pentru utilizarea potentialului turistic si pentru piscicultura”.
Potrivit sursei citate, necesarul investitional al Romaniei in domeniul gospodaririi apelor este de 18 miliarde de euro pana in 2018.

Sursa: Green Report

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here