Leacurile din patrunjel tin inima sanatoasa!

Afl? ce plante ne pot ap?ra de cancer!
Leacurile din patrunjel tin inima sanatoasa!

Iata care sunt cele mai bune remedii cu verdeturi

In popor, remediile pe baza de verdeturi sunt folosite cu succes in diverse probleme de sanatate. De exemplu, patrunjelul fiert in lapte se folosea ca leac pentru durerile cauzate de orice fel de rana.

Decoct pentru hipertensiune

Leacurile din patrunjel sunt de ajutor in cazul litiazei renale si a celei biliare. Se prepara un decoct din 20 g de radacina taiata marunt, care se pune la fiert in jumatate de litru de apa. Decoctul se fierbe la foc mic 20 de minute, dupa care se lasa vasul acoperit alte 15 minute.

Se beau cate 2-3 cani de decoct pe zi, in mai multe reprize, pana la reducerea simptomelor. Pentru hipertensivi e indicat decoctul in vin. Se toaca 10 fire de patrunjel si se fierb 10 minute intr-un litru de vin alb.

Dupa ce s-a racit, se adauga 300 g de miere, dupa care se strecoara si se pastreaza decoctul la frigider. Din el se beau cate 200 ml de trei ori pe zi, 10-12 zile. La fel de bun este si decoctul din seminte (se fierb cinci minute 50 g de seminte intr-un litru de apa), care este de ajutor in reumatism.

Pulberea din leustean, «calmant» pentru nervi

Pentru tratarea constipatiei si a diareei este indicata infuzia de leustean, care se prepara din 2 lingurite de frunze uscate la 200 ml de apa clocotita.

Se lasa cana acoperita 10 minute, dupa care se beau cate 2 cani pe zi, pana la disparitia simptomelor. Pentru calmarea durerilor de stomac e recomandat vinul din radacina de leustean.

Se pune radacina de leustean (150 g) la macerat in alcool de 70 de grade, 12 ore. Se adauga un litru de vin si se lasa vasul acoperit 10 zile, timp in care se agita zilnic. Se iau cate 3 linguri pe zi inainte de cele trei mese.

Sucul de marar te ajuta sa dormi

Pentru tratarea insomniei, a colicilor si a starilor de voma se prepara o infuzie din seminte de marar. Se lasa 15 minute o lingurita de seminte macinate in 200 ml de apa fierbinte si se bea cate o cana de infuzie calduta de trei ori pe zi, pana la reducerea simptomelor.

In cazul afectiunilor cardiace sau balonarii, se poate incerca infuzia din frunzele si tulpinile mararului. Se adauga 1-2 lingurite de frunze si tulpini uscate si maruntite la 200 ml de apa clocotita si se lasa vasul acoperit 20 de minute.

Dupa ce s-a racit, se beau cate 2 cani de infuzie pe zi, timp de doua saptamani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *