Moldova a anulat taxa de poluare pentru transportatorii straini

0
77

Taxa de poluare pentru transportatorii straini care se afla pe teritoriul Republicii Moldova a fost anulata, a declarat ministrul Transporturilor si Infrastructurii drumurilor, Anatol Salaru in cadrul unei intalniri la Ministerul Transporturilor din Ucraina, relateaza serviciul de presa al Ministerului Transporturilor si Comunicatiilor din Ucraina, citat de unian.net.

O alta problema care a fost solutionata, in timpul vizitei, a fost uniformizarea sarcinii maxime admise pe osia simpla pentru camioanele care circula pe teritoriul Republicii Moldova si Ucrainei. In Ucraina, sarcina maxima admisa este de 11 tone, iar in Republica Moldova – 8 tone. Partea moldoveneasca a acceptat sa mareasca acest parametru pana la cel ucrainean de 11 tone.
De asemenea, in timpul intalnirii, reprezentantii agentiilor de transport au discutat problemele cu care se confrunta transportatorii ucraineni la vama transnistreana. Potrivit acestora, pentru lipsa de inregistrare obligatorie a marfurilor la vama transnistreana, transportatorilor din Ucraina se aplica sanctiuni la terminalele vamale ale Republicii Moldova, faptul considerat de partea ucraineana ca fiind o discriminare.

Delegatia Republicii Moldova a asigurat ca taxele vamale pentru operatorii de transport straini vor fi aceleasi ca si pentru operatori din Republica Moldova, iar unele amendamente la lege care urmeaza a fi aprobate in Parlament vor elimina necesitatea de a inregistra incarcaturile care circula dintre Ucraina si Transnistria, informeaza unian.net.
In cadrul aceleiasi intrevederi, s-a decis acordarea Republicii Moldova a inca 2 000 de permise „Euro-2” cu plata taxelor de drum. De asemenea, Ucraina a acordat Republicii Moldova permisiunea de a deservi doua rute regulate de autobuz Dubasari – Odessa si Chisinau – Kotovsk.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here