„Plantam fapte bune in Romania” imbina solutiile din agronomie si silvicultura in beneficiul comunitatii

erbicidare armasesti

NATUREVO se alatura eforturilor de impadurire ale PFBRo

Plantam fapte bune in Romania” (PFBRo) este initiativa care da o noua utilitate terenurilor cu probleme. Fie ca sunt agricole degradate, cu alunecari de suprafata sau profunzime sau amenintate de fenomenul desertificarii, oamenii care aleg sa planteze fapte bune ajuta la cresterea unor paduri in 10 comunitati cu probleme de mediu.

Una din acestea este Armasesti, judetul Ialomita, pe care am primit un teren pe care agricultura nu mai poate fi practicata vreodata”, explica Liana Buzea, fondator PFBRo. „Insa pe acest teren, inca din 2011 am plantat o padure care sa ajute comunitatea locala impotriva inzapezirilor si a desertificarii. Anul acesta, dupa un sezon extrem de abundent in ploi, copaceii plantati au de luptat cu un sol argilos, sarat, puternic imburuienat si conditii meteo extreme”.

Pentru a nu permite compromiterea obiectivuluifinal, asociatia a recurs la ajutorul unor specialisti in culturi. O echipa de ingineri agronomi ai NATUREVO, intr-un efort voluntar, au pus la dispozitie solutii de ierbicidare si fertilizare, instrumente de lucru, acceptand sa supervizeze lucrarile de ingrijire ale acestei plantatii.

„NATUREVO face fapte bune, avand si cele mai bune solutii, alaturi de cei care planteaza fapte bune!” a declarat John Enoiu, Director strategii integrate Naturevo.

 „In contextul schimbarilor climatice, reducerea continua a suprafetei impadurite, deteriorarea terenurilor agricole, alunecarile de teren sau desertificarea sunt  probleme cu care ne confruntam din ce in ce mai pregnant. Padurile nu au capacitatea de a se regenera sau dezvolta atat de usor precum in deceniile trecute. „Plantam fapte bune in Romania” isi propune sa reuneasca profesionisti din cat mai multe domenii care sa gaseasca solutiile pentru a asigura sanatatea padurilor si terenurilor pe care acestea sunt crescute. Multumim NATUREVO pentru modul in care utilizeaza solutiile din agronomie in silvicultura si in beneficiul comunitatii”, a adaugat Liana Buzea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *