Primarul din Stoilesti, judetul Valcea, ofera ciresi familiilor care-si trimit copiii la scoala

0
14
Primarul din Stoilesti ofera ciresi familiilor care-si trimit copiii la scoala
Primarul din Stoilesti ofera ciresi familiilor care-si trimit copiii la scoala

Primarul comunei Stoilesti, Florin Ionescu, a oferit familiilor copiilor care merg la scoala si nu absenteaza cate un cires. Edilul a spus ca aceasta este o metoda de a preveni abandonul scolar.

“Aceasta actiune nu este o premiera aici in comuna. Anul acesta am oferit un cires, anul trecut am oferit un mar, si tocmai gratie rezultatelor pe care le-am obtinut anul trecut, am continuat si voi continua aceasta operatiune. Ciresii au fost oferiti atat copiilor care nu inregistreaza absente la scoala, dar si familiilor care au decis sa-si inscrie copiii la scoala. Astfel, multe familii care nu-si adusesera copiii la scoala stimulati de aceasta actiune a primariei, au achiesat la idee si acum numarul copiilor care frecventeaza cursurile este mai mare. Mai mult, prin acest gest, copiii invata mult despre natura si chiar ei au invatat sa planteze acesti puieti“, a declarat primarul din Stoilesti, potrivit Agerpres.

Florin Ionescu spune ca nu prin “coercitie”, de genul amenintarilor cu reducerea venitului minim garantat sau anularea burselor, se pot convinge familiile sa isi mentina copiii la scoala, ci prin “actiuni pozitive” prin care acestia sa fie stimulati sa se indrepte spre invatatura.

In acest an, aproximativ 420 de familii din comuna Stoilesti care au copii la scoala si gradinita au primit cate un puiet de cires, spre deosebire de anul trecut cand un numar de 390 de familii au primit cate un puiet de mar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here