Pungile ecologice – vedetele expozitiei ALL-PACK 2012

Pungile ecologice – vedetele expozitiei ALL-PACK 2012

Printre cele mai vizitate standuri de la Expozitia Internationala pentru Ambalaje All-Pack ce s-a desfasurat in cadrul Romexpo Bucuresti, au fost cele ale producatorilor de pungi si folii ecologice realizate din polietilena biodegradabila si hartie. Va prezentam cele mai apreciate ambalaje, adevarate „vedete” ale evenimentului. Printre vizitatori, premierul Victor Ponta, foarte binedispus, insotit de sotia Daciana Sarbu.

Toate categoriile de ambalaje au fost prezentate in expozitie, accentul punandu-se insa pe cele destinate produselor alimentare perisabile sau congelate, dar si pe cele reciclabile, prietenoase cu mediul inconjurator. Dintre acestea, foliile si pungile pentru produse din carne cu proprietati de rezistenta sporita la temperaturi scazute dar si prevazute cu bariere impotriva patrunderii oxigenului si microorganismelor au atras cei mai multi curiosi dar si specialisti, reprezentanti ai procesatorilor romani din industria carnii.

Producatorul iesean de ambalaje Exonia, a prezentat un material special destinat ambalarii produselor perisabile cu proprietati speciale. „Aceasta folie multistrat reprezinta un progres tehnologic semnificativ in directia protectiei pe perioade indelungate a produselor perisabile. Functie de tipul produselor ce vor fi ambalate, materialul poate avea in componenta pana la sapte straturi, fiecare dintre acestea cu un rol foarte bine definit. Extinderea termenului de valabilitate a produselor, in conditii de siguranta este un obiectiv pe care il vizam pe termen lung”, a specificat domnul Adrian Ivan, directorul tehnic al fabricii Exonia. Daca adaugam si ca folia poate fi reciclata cu utilaje obisnuite existente deja in cadrul capacitatii de productie, nu este de mirare interesul crescut al vizitatorilor.

Preferintele consumatorilor vizand un produs sau altul sunt rezultatul unor factori de gust si obisnuinta, dar de multe ori intervin si factorii psihologici. Iar acestia din urma sunt influentati, desigur, de ambalaj. De altfel, ambalajul poate vinde marfa, dupa cum se spune. Pentru specialisti, identificarea cerintelor consumatorilor in legatura cu ambalajul este la fel de importanta ca identificarea cerintelor fata de produsul in sine. Dupa cum ne-a declarat directorul comercial al producatorului de ambalaje Exonia, domnul Laurentiu Anghel, in Romania, peste 50% din alimente erau comercializate inca din anul 2008 in ambalaje vidate, din plastic sau hartie plastifiata, iar procentul va trebui majorat pana la 100%, conform negocierilor cu Uniunea Europeana. „Deja fabricile din Romania isi ambaleaza in special produsele alimentare, insa, de multe ori, din pacate in ambalaje necorespunzatoare. Unul dintre obiectivele prezentei companiei noastre la aceasta expozitie este de a informa corect si a prezenta solutiile cele mai performante adaptate la necesitatile de protectie aferente fiecarui produs”, a spus Laurentiu Anghel. In acest scop, toate fabricile din industria alimentara trebuie sa realizeze investitii in masini de ambalat dar mai ales in ambalaje corespunzatoare fiecarui tip de produs.Alegerea unui ambalaj necorespunzator poate duce la deprecierea prematura a produselor ambalate cu consecinte asupra sanatatii consumatorilor.

Editiile ALL-PACK, INDAGRA, ALIMENTA, EXPO DRINK & WINE, desfasurate in paralel la Romexpo, au inregistrat peste 50.000 de vizitatori, 600 de firme participante din 30 de tari, peste 22 de conferinte si seminarii, zeci de concursuri si ateliere de mestesugarit, se arata intr-un comunicat transmis redactiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *