Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism
Efectul miraculos al sucului de sfecla in cazul cancerului
Sfecla rosie are nenumarate beneficii pentru organism
Sfecla rosie are nenumarate beneficii pentru organism

Sfecla rosie este un aliment-medicament excelent pentru sanatate. Plina de vitamine (A, B1, B2, B6, C), minerale (sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu), zahar natural si antioxidanti, sfecla rosie si-a dovedit eficienta in tratarea a numeroase afectiuni, printre care si diferite tipuri de cancer, prevenind aparitia acestuia si tratandu-l in mod natural.
Nu doar radacina de sfecla rosie este benefica sanatati, ci si frunzele. Unul dintre atuurile acestei plante este ca nu isi pierde proprietatile prin prelucrarea termica.
Sfecla rosie este benefica digestiei. Bogata in fibre insolubile, care nu sunt absorbite de catre intestine, sfecla rosie incetineste absorbtia de zaharuri si stimuleaza tranzitul intestinal. Pentru digestie, este bine sa consumi sfecla rosie gatita, ca sa eviti fermentarea.
In frunzele de sfecla rosie se gasesc carotenoide si luteine, substante antioxidante, prin asocierea carora este mentinuta o vedere buna, relateaza site-ul realitatea.net.

Protejeaza creierul

Leguma bogata in nitrat, sfecla rosie are capacitatea de a proteja creierul. Prin digestie, acest compus se trasforma in nitriti si dilata vasele sanguine cerebrale, imbunatatindu-le oxigenarea. S-a demosntrat ca prin consumul zilnic de suc de sfecla rosie a fost incetinita imbatranirea creierului.
Protejeaza-ti inima consumand sfecla. Bogata in antioxidanti, mai ales flavonoide, sfecla rosie protejeaza organismul de radicalii liberi, responsabili de maladiile cardiovasculare. Sfecla rosie scade tensiunea arteriala si previne imbolnavirea inimii. Pentru bolile de inima este bine sa bei suc de sfecla rosie cruda.
Sfecla rosie isi datoreaza culoarea betaninei, un colorant antioxidant, folosit si ca aditiv alimentar. Betanina lupta cu radicalii liberi responsabili de imbatranirea prematura a organismului si de dezvoltarea anumitor boli, cum ar fi cancerul. S-a demonstrat ca ingerarea de betanina de catre soarecii bolnavi de cancer la plamani a fost asociata cu o diminuare a tumorilor. Sfecla rosie normalizeaza VSH-ul bolnavilor de cancer, restabileste pofta de mancare si scade efectele negative ale tratamentelor cu radiatii.
Pentru bolnavii de cancer este recomandat consumul de sfecla rosie amestecata cu fulgi de ovaz, hrean, banana sau lapte prins.

Recomandata persoanelor anemice

Doar usturoiul contine mai mult fier decat sfecla rosie, sustin specialistii, potrivit site-ului curademiere.ro. Avantajul sfeclei este ca poate fi consumata in cantitati mai mari. Fierul din sfecla rosie este bine asimilat de catre organism, gratie continutului sau de vitamina C. Este recomandat ca persoanele anemice sa consume din plin sfecla rosie, cruda sau gatita.
Sfecla rosie este recomandata femeilor insarcinate, caci ajuta la dezvoltarea fatului. Acest lucru se intampla gratie continutului de vitamina B9 (acid folic). Pe cat posibil, este indicat ca toate femeile care isi doresc sa aiba un copil sa consume sfecla rosie inca inainte de momentul conceptiei. Tot pentru o buna dezvoltare a fatului sunt benefice si vitaminele A, B, C, E, K, calciul si fierul ce se gasesc, de asemenea, in sfecla rosie.
Ca si morcovii, sfecla rosie este o planta bogata in fructoza si amidon, care ii dau gustul dulce. Cu toate acestea, si diabeticii pot profita de beneficiile sfeclei rosii pentru sanatate. Este recomandat insa ca sfecla rosie sa nu fie consumata zilnic. De asemenea, diabeticii ar trebui sa consume sfecla rosie, cruda sau gatita, in asociere cu alte legume crude.
Un continut ridicat de acid oxalic in organism favorizeaza formarea unor cristale mici, care se pot regrupa, formand calculii renali. Sfecla rosie este un aliment bogat in oxalati. De aceea, persoanele care au calculi renali trebuie sa evite alimente cu oxalati, cum ar fi sfecla rosie, cacao sau fructe de padure. Sfecla rosie poate fi consumata in caz de litiaza renala sau colita nefritica, cu cristale de acid uric.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here