Sturion cu ghinion: Parchetul inca ii cerceteaza pe comisarii de Mediu prinsi in neregula

0
62
Sturion cu ghinion: Parchetul inca ii cerceteaza pe comisarii de Mediu prinsi in neregula
Sturion cu ghinion: Parchetul inca ii cerceteaza pe comisarii de Mediu prinsi in neregula

Greu cu cercetarea la Parchet. Se fac spre doi ani si jumatate de cand dosarul privind pe comisarii de Mediu de la ARBDD, Tanase Ceico si Adi Tudor, prinsi la un control al Politiei cu sturion in portbagajul unei masini particulare, zace la Parchet; initial a zacut la Parchetul local, apoi a zacut spre urgentarea cercetarilor la Parchetul judetean. Aici zace si in prezent, dar „in cercetare”.

Un pic de aducere aminte a cazului. Se intampla prin primavara lui 2011 cand cei doi comisari au fost prinsi cu o cantitate de sturioni in portbagajul unei masini particulare. Dupa mai bine de o luna de zile, Politia Deltei, cea care a instrumentat dosarul, il finaliza si il inainta la Parchet cu propunerea de incepere a urmaririi penale. Politia spunea la vremea respectiva ca dosarul „e beton”. S-a vazut ulterior ca e atat „de beton” incat procurorul care se ocupa de el nu-l poate sparge cu una, cu doua. Dupa mai multe valuri in presa locala pe acest caz, prin decembrie 2011, o echipa de politisti sub coordonarea procurorului a facut o descindere la birourile Garzii de Mediu a ARBDD de unde a ridicat mai multe calculatoare. Si tot de atunci, dosarul comisarilor Ceico si Tudor a fost preluat de la Parchetul local la Parchetul judetean, motivul fiind spulberarea suspiciunii de tergiversare. In tot acest timp, cei doi comisari de Mediu cercetati penal au continuat sa-si faca munca de comisari pe cuprinsul Rezervatiei, sa combata din toate pozitiile braconajul piscicol, inclusiv cu sturioni. Cu aceeasi tarie si competenta, chiar daca „ingerul lor pazitor” Costel Ifrim nu mai detine pozitia de sef al comisarilor de Mediu de la ARBDD.

Dosarul este „in lucru”. Am solicitat informatii despre stadiul cercetarilor din acest dosar, iar prin purtatorul de cuvant, prim procuror adjunct Laura Subtirelu, Parchetul judetean ne-a dat un raspuns extrem de prompt si complet: „Este in cercetare”. Fara comentarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here