10 lucruri simple pentru a ajuta la oprirea fenomenului de incalzire globala

0
410

Lucruri simple pe care fiecare dintre noi le putem face pentru a scadea emisiile de dioxid de carbon in atmosfera.
electrocasnice
SCHIMBA UN BEC – Schimbarea unui bec obisnuit cu unul cu lumina fluorescenta va duce la un consum mai mic cu aproximativ 70 de kg de dioxid de carbon anual.

CONDU MAI PUTIN – Mergi pe jos, cu bicicleta sau foloseste mijloacele de transport in comun mai des. Vei produce cu jumatate de kg de dioxid de carbon mai putin pentru fiecare 1,6 km parcursi.

RECICLEAZA MAI MULT – Poti scadea productia de dioxid de carbon cu 1000 de kg anual daca reciclezi doar jumatate din gunoiul pe care il produce familia ta.

VERIFICA-TI CAUCIUCURILE – Cauciucurile umflate corespunzator pot reduce consumul de combustibil al automobilului cu mai mult de 3%. Fiecare 4 litri de combustibil economisiti inseamna ca 10 kg de dioxid de carbon nu ajung in atmosfera.

FOLOSESTE MAI PUTINA APA CALDA – Pentru a incalzi apa este nevoie de multa energie. Foloseste mai putina apa calda prin instalarea unui cap de dus mai mic (160 kg de dioxid de carbon neeliberate in atmosfera anual) si prin spalarea rufelor cu apa rece (250 kg de dioxid anual).

NU CUMPARA PRODUSE CU MULTE AMBALAJE – Poti micsora cu 600 de kg emisia de dioxid de carbon daca reduci cu 10% volumul gunoiului pe care il produci.

AJUSTEAZA TERMOSTATUL
– Micsorand temperatura cu doar 2 grade iarna si marind-o cu 2 grade vara, poti economisi 1000 de kg de dioxid de carbon anual.

PLANTEAZA UN COPAC – Un singur copac va absorbi o tona de dioxid de carbon de-a lungul vietii sale.

INCHIDE APARATELE ELECTRICE – Doar inchizand televizorul, dvd player-ul si calculatorul cand nu le folosesti, poti reduce emisiile de dioxid de carbon cu mii de kg anual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.