100 de parcuri solare in Japonia

100 de parcuri solare in Japonia

Japonia este foarte interesata de energia regenerabila, mai ales dupa dezastrul de la Fukushima.

Proiectul care vizeaza construirea a peste o suta de ferme solare este in curs de aplicare. Fermele solare vor avea o putere unitara de peste un megawatt, potrivit grupului de informatii economice Nikkei. Guvernul estimeaza ca puterea electrica furnizata de energiile regenerabile va ajunge in acest an la echivalentul a doua reactoare nucleare de gabarit mediu, adica la 2.500 MW.

Populatia este impotriva energiei atomice, iar 49 dintre cele 50 de reactoare nucleare pe care le detine Japonia sunt oprite. Astfel, guvernul japonez doreste sa cresca semnificativ ponderea energiilor regenerabile in productia de electricitate.
Descarca aici Programul Special de Alerta Manager.ro!

Companiile de electricitate sunt obligate sa cumpere toata productia de energie electrica propusa de furnizori terti, iar tariful este fix, stabilit dinainte, potrivit unei legi pe care a adotat-o guvernul japonez. Din acest motiv, fermele solare incep sa se inmulteasca vertiginous. Desi legea a intrat in vigoare abia de la 1 iulie, exista numeroase instalatii care alimenteaza sute de locuinte, la nivel de municipalitati.

O centrala solara a fost deja inaugurata la Kyoto, de catre societatea Softbank, iar alte 11 centrale de acest gen urmeaza sa fie construite. Grupul Toshiba are in plan sa construiasca un parc solar repartizat in mai multe locuri din Minamisoma. Acesta va alimenta circa 30.000 de case. Mai mult, grupul Kyocera va construi o centrala solara de 70 MW, care va alimenta aproximativ 22.000 de case in Kagoshima.

Un parc eolian plutitor in largul Fukushimei va fi realizat de un grup de zece intreprinderi nipone, impreuna cu casa de comert japoneza Marubeni. Acesta va alimenta cu elergie electrica mai mult de 100.000 de locuinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *