157 de turbine eoliene intr-o comuna din Botosani

0
436
Poveste de succes: cel mai mare dezvoltator din parcuri eoliene
Poveste de succes: cel mai mare dezvoltator din parcuri eoliene
157 de turbine eoliene intr-o comuna din Botosani

Nordul tarii ajunge in atentia investitorilor in domeniul energiei regenerabile. In acest an va incepe in comuna Paltinis din judetul Botosani constructia celui mai mare parc eolian din Moldova. Investitia totala este de circa 800 milioane de euro.

Un consortiu international a infiintat o firma care are sediul in comuna Paltinis si prin care va construi un parc eolian cu o putere instalata de aproape 500 MW.este vorba despre ‘Terra Romania SPV One’, o companie despre care se stie doar ca are actionari offshore-uri din Cipru si Panama.

Costel Romanescu, primarul comunei Paltinis, a declarat ca in ultima zi a anului trecut s-au depus toate documentele pentru eliberarea autorizatiei de constructie a parcului eolian.
„Noi vom elibera autorizatia de constructie si cred ca din primavara ar trebui sa inceapa lucrarile. Firma are sediul in comuna Paltinis, aceasta a si fost prima conditie atunci cand primaria a intrat in parteneriat cu dezvoltatorii straini, iar in prima faza vor fi create 200 de locuri de munca directe, urmand sa mai fie create si indirect prin faptul ca trebuie sa se dezvolte o tabara in care sa se asigure cazarea si hrana celor veniti din afara sa dezvolte proiectul, a transportatorilor care vor aduce turbinele eoliene si a celorlalti din afara comunei care vor lucra la parc”, a declarat primarul Costel Romanescu, citat de presa locala.
Parcul eolian de la Paltinis va avea 157 de turbine, fiecare avand o putere instalata de 3 MW, inaltimea fiecarei turbine depasind 100 de metri. Cele mai multe turbine, 59 la numar, vor fi montate pe teritoriul comunei Paltinis, celelalte in alte trei comune din apropiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.