16 octombrie – Ziua Mondiala a Alimentatiei

0
405
Multe alimente conţin pesticide, hormoni, metale grele şi alte substanţe care pot ucide consumatorii
16 octombrie – Ziua Mondiala a Alimentatiei

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) celebreaza marti Ziua Mondiala a Alimentatiei (ZMA) si a 67-a aniversare de la infiintarea organizatiei, informeaza Agerpres.

Tema din acest an propusa de Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura – FAO pentru Ziua Mondiala a Alimentatiei o reprezinta ”Asociatiile agricole – cheia alimentatiei pentru omenire!”

Reprezentantul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura – FAO in Romania, Bogdan Bazga, a declarat, luni, ca Romania se afla pe locul 12, la nivel mondial, la importul de produse agroalimentare, desi are un potential agricol pentru a hrani peste 80 de milioane de locuitori.

Acesta a precizat ca securitatea alimentara este una dintre cele mai importante componente ale politice nationale agricole, precum si ale Politicii Agricole Comune.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a sarbatorit luni Ziua Mondiala a Alimentatiei si ”Ziua Portilor deschise la MADR” printr-o expozitie cu vanzare de produse agroalimentare, organizata in curtea ministerului si unde au participat 20 de producatori agricoli din mai multe regiuni ale tarii.

Marti dimineata, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat la o dezbatere organizata in Aula Academiei Romane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.