Ponta: Redeventele pentru petrol si gaze trebuie renegociate, insa nu vor fi modificari pana in 2014

0
445
Ponta: Redevenţele pentru petrol şi gaze trebuie renegociate, însă nu vor fi modificări până în 2014
Ponta: Redeventele pentru petrol si gaze trebuie renegociate, insa nu vor fi modificari pana in 2014

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca redeventele pentru petrol si gaze trebuie renegociate, dar o modificare a nivelului acestora nu va fi efectuata mai devreme de 2014.

Ponta: Redeventele pentru petrol si gaze trebuie renegociate, insa nu vor fi modificari pana in 2014 (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
„Redevenetele trebuie renegociate. Inainte de 2014 nu avem voie sa modificam contractul de privatizare al Petrom. Daca am stat din 2004 pana in 2013, mai putem sta un an”, a afirmat Ponta prezent la ceremonia de inaugurare a termocentralei Petrom de la Brazi.

Directorul general al OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat recent ca OMV Petrom si Guvernul au inceput de cateva luni discutiile privind redeventele pentru petrol si gaze, dar deocamdata sunt analizate doar „principiile” privind impactul unui nou nivel al taxelor asupra companiei si economiei.

Citeste si: Directorul OMV Petrom: Am inceput de cateva luni discutiile cu statul privind redeventele

„Contractele noastre nu expira in 2014. Este vorba de acea clauza de stabilitate garantata de Guvernul Romaniei tuturor producatorilor, nu numai OMV, pana in anul 2014, sa mentina redeventele la nivelul curent, si anume intre 3,5 si 13,5%. Aceste discutii sunt purtate de cateva luni deja, nu este o decizie care se poate lua intr-o discutie sau cateva”, a afirmat Gheorghe.

Redeventele de petrol si gaze, cuprinse intre 3,5% si 13% din productie, au fost fixate in 2004 si sunt valabile pana in decembrie 2014. Aceste taxe au fost stabilite prin contractul de privatizare a companiei Petrom cu grupul austriac OMV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.