172 de dosare au fost depuse in Programul „Casa Verde” in judetul Valcea

La doua luni de la lansarea Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire,denumit popular Programul „Casa Verde”, au fost depuse la Agentia pentru Protectia Mediului Valcea 172 de dosare cu finantare nerambursabila, cele mai multe dintre acestea fiind pe panouri solare.

Din bugetul alocat Programului pentru anul 2010, de 110 milioane lei, cca 2 milioane de lei revin judetului nostru(340 de finantari). Termenul final de depunere este data de 31 octombrie 2010.

Scopul acestui Program este imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera.

Prin finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire, se incurajeaza utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante.

Programul, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, consta in acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, in functie de tipul instalatiei, astfel: pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare; pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura; pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Sursa: Ziarul de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *