Deutsche Bank: 2013, un an sub impactul schimbarilor climatice

0
498
R?spunderea uman? în înc?lzirea climatic? este de net?g?duit
Răspunderea umană în încălzirea climatică este de netăgăduit
Deutsche Bank: 2013, un an sub impactul schimbarilor climatice

Anul 2013 nu va fi unul usor pentru pietele financiare, previzioneaza echipa de strategie a uneia dintre cele mai titrate institutii financiare din lume, Deutsche Bank.

Specialistii nemti sustin ca schimbarile accelerate de temperatura vor avea un impact major asupra pretului la alimente, mai ales daca seceta va continua anul viitor in Statele Unite, Rusia si Brazilia, asa cum prognozeaza deja meteorologii.

Scumpirea alimentelor va afecta pietele financiare, iar orice dezastru natural, precum taifunurile sau uraganele, vor influenta, intr-o masura foarte mare, procesul de revenire economica.

Nici pentru zona euro nu se intrevad vesti bune, Angela Merkel, cancelarul Germaniei, avertizand ca, in 2013, procesul de reforma va fi “greu si dureros” si care ar putea genera cresterea numarului de someri.

“Anul viitor, vom avea rate foarte scazute de crestere, vom vedea o crestere negativa in unele tari si ne putem astepta in continuare la niveluri foarte ridicate ale somajului”, a afirmat Angela Merkel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.