3.000 lei amenda pentru taierea ilegala a brazilor

0
415
3.000 lei amenda pentru taierea ilegala a brazilor

3.000 lei amenda pentru taierea ilegala a brazilor

Politia va intensifica, in perioada urmatoare, actiunile de control si patrulare in fondul forestier national si in zonele acoperite cu vegetatie forestiera, in vederea prevenirii taierilor ilegale de brazi de Craciun. Datele statistice arata ca in lunile noiembrie si decembrie, se inregistreaza o crestere semnificativa a taierilor ilegale ale arboretului de rasinoase, prin extragerea exemplarelor tinere de brad si molid.

In judetul Giurgiu, actiunile vor fi desfasurate in cooperare cu Inspectoratul Judetean de Jandarmi Giurgiu si specialisti silvici.

In vederea contracararii actiunilor ilegale, echipe formate din politisti de la ordine publica, investigarea fraudelor si rutier vor efectua actiuni in baza Programului Comun de Actiune. Politistii impreuna cu specialisti silvici vor actiona pe drumurile nationale si comunale, urmarind respectarea prevederilor legale privind transportul Pomilor de Craciun.

Echipele mixte vor intensifica activitatile de control in piete, targuri si oboare, cat si in alte locuri unde se depoziteaza si se comercializeaza Pomi de Craciun.

De asemenea, se vor verifica documentele de provenienta si insotire a brazilor, acordandu-se o atentie deosebita modului de completare a acestora cu datele prevazute de legislatia in vigoare si la veridicitatea informatiilor consemnate.

Specialistii in domeniu vor desfasura activitati de identificare individuala a brazilor cu ajutorul sigiliului crotaliu, astfel incat sa se elimine incercarile de fraudare a legii.

Taierea ilegala a brazilor de Craciun, precum si transportul ori comercializarea acestora fara documente de provenienta, se sanctioneaza contraventional conform art. 1 din Legea nr. 31/2000 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, cu inchisoare de la 2 luni la 6 luni sau cu amenda de la 1.000 la 3.000 de lei.

De asemenea, comercializarea de material lemnos, de arbori ori arbusti ornamentali si brazi de iarna, fara documente legale de provenienta sau revanzarea materialului lemnos cumparat de persoane fizice de la unitatile silvice pentru trebuinte proprii, conform art.2 din Legea nr. 31/2000, se sanctioneaza cu amenda de la 120 la 200 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.