40 de producatori romani vor expune la cel mai mare targ international de agricultura ecologica – BioFach Nurnberg 2014

0
522
30 de producători agricoli din domeniul ecologic din România participă la cea de-a 25-a ediție a BIOFACH
40 de producatori romani vor expune la cel mai mare targ international de agricultura ecologica - BioFach Nurnberg 2014
40 de producatori romani vor expune la cel mai mare targ international de agricultura ecologica – BioFach Nurnberg 2014

Si in acest an, Romania va promova produsele obtinute din agricultura ecologica in cadrul celui mai mare targ de profil din lume, BioFach Nurnberg 2014, unde 40 de producatori romani vor expune pe o suprafata de 400 de metri patrati.

„Ministerul Agriculturii si Asociatia Operatorilor din Agricultura Ecologica – Bio Romania sunt si in acest an, la fel ca in 2013, organizatorii acestui eveniment, unde ne dorim sa aducem cat mai multe produse procesate. In 2014, 40 de producatori romani vor fi prezenti la cel mai mare targ de produse ecologice din lume, nu numai cu cereale sau seminte oleaginoase, ceaiuri, plante aromatice, fructe de padure, ciuperci si mirodenii ci si cu dulceturi, produse lactate, miere si produse apicole, cosmetice, produse de morarit si panificatie si vinuri. Speram sa intram pe piata mondiala a produselor bio procesate”, a declarat presedintele Bio-Romania, Marian Cioceanu.

Potrivit acestuia, anul 2013 a fost un an agricol bun si pentru fermierii din agricultura ecologica, cu productii mai mari, dar care au luat calea exporturilor. „2013 a fost un an agricol bun si pentru fermierii din agricultura ecologica, cu productii mai mari, dar care au mers cu precadere la export. Cu toate acestea, si consumul intern de produse bio a crescut datorita parteneriatului incheiat cu retailer-ul Carrefour, prin care membrii asociatiei Bio Romania au reusit sa-si promoveze peste 70 de produse bio in toate hypermarketurile Carrefour din tara. In numai cele 3-4 luni de la semnarea parteneriatului au fost inregistrate vanzari de peste 700.000 de lei. In aceasta perioada suntem in negocieri si cu ceilalti mari retaileri prezenti pe piata romaneasca pentru incheierea unor a astfel de parteneriate”, a spus Cioceanu.

Pentru 2014, asociatia isi propune sa obtina reducerea TVA la alimentele bio, precum si sustinerea financiara de care are nevoie agricultura ecologica, conform noilor reglementari din Politica Agricola Comuna si PNDR 2014-2020.Conform datelor MADR, Romania avea in 2010 in jur de 3.000 de operatori in agricultura ecologica, iar la finele anului 2012 numarul acestora a atins 26.000 de operatori. Suprafetele ocupate cu agricultura ecologica ajung la aproape un milion de hectare, insa nu este nici pe pe departe atins potentialul maxim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.