Romsilva are un nou Consiliu de Administratie

Romsilva are un nou Consiliu de Administratie
Romsilva are un nou Consiliu de Administratie

Regia Nationala a Padurilor (RNP) – Romsilva are un nou Consiliu de Administratie (CA), din ianuarie 2014, format din sapte membri, acesta fiind desemnat prin OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, a declarat, marti, directorul general al RNP – Romsilva, Adam Craciunescu, intr-o conferinta de presa.

„Presedintele noului CA al Romsilva, ales in prima sedinta a Consiliului, este Adrian Pavel, reprezentant al Ministerului Finantelor Publice. Din Consiliu mai fac parte Angela Maria Iancu, reprezentant al Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, patru membri specialisti in silvicultura si un economist. Pot spune ca pentru ocuparea locurilor de specialisti in silvicultura a fost foarte mare concurenta”, a spus Craciunescu.

Potrivit acestuia, CA pregateste planul de management pentru a fi aprobat de Autoritate, in vederea pregatirii programului RNP-Romsilva pentru urmatorii patru ani. Din Consiliu de Administratie face parte si Adam Craciunescu, ca membru specialist, care are contract de mandat pana la desemnarea directorului general de catre noul CA.

Romsilva ar putea incepe din primavara acestui an infiintarea de perdele forestiere de-a lungul Autostrazii A2, daca se va realiza transferul unei suprafete de 23,6 hectare, circa 16 kilometri, de la Agentia Domeniilor Statului (ADS) catre Romsilva, a mai spus Adam Craciunescu. „Sper ca pana in luna martie, printr-o Ordonanta de Guvern, sa reusim sa preluam de la ADS si sa intram in posesia unei suprafete de 23,6 hectare, care se afla de-a lungul Autostrazii A2. Vrem sa incepem in primavara sa plantam primii puieti forestieri pentru protectia autostrazii. Aceste lucrari se vor realiza efectiv din resursele proprii ale regiei. La ora actuala avem un disponibil deja de peste 15 milioane de puieti forestieri”, a adaugat Craciunescu.
Acesta a precizat ca Departamentul de Ape si Paduri din Ministerul Mediului a alocat, pentru acest an, 30 de milioane de lei, pentru infiintarea de perdele forestiere, insa aceste sume nu prevad bani pentru exproprieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *