5 moduri de a economisi bani cumparand mancare organica

0
412
Adev?rul ?ocant al alimentelor “organice” produse în China
Adevărul şocant al alimentelor “organice” produse în China

produse organiceDesi s-ar putea parea ca mancarea organica e mai costisitoare, de fapt isi merita banii, din punctul de vedere al sanatatii si al mediului. In plus, nu trebuie sa fii bogat pentru a-ti permite mancare organica, poti economisi bani urmand niste sfaturi :
1. Nu deveni regele sau regina mancarii organice: bineinteles ca ar fi bine, dar nu trebuie sa cumperi totul sub forma organica pentru a castiga beneficii organice. Regula mea: cumparati mai intai cele care contin cele mai putine pesticide si abia apoi celelalte, daca va permiteti!
2. Nu platiti in plus pentru falsuri: invatati sa cititi eticheta. Urasc atunci cand vad preturi umflate doar pentru faptul ca eticheta indica „organic sau natural”, chiar daca lucrurile nu stau asa de fapt. Un punct de reper in domeniu este USDA organic seal. Puteti afla mai multe lucruri la How To Read Organic Food Labels.
3. Luati-va alimentele de la sectorul de en-gros: se gasesc usor si costa mai putin decat cele ambalate. Iar pentru a face totul si mai green, folositi sacosele speciale refolosibile. Iar daca aveti probleme cu depozitatul, cititi „bulk food storage”.
4. Renuntati la carne: unele feluri sunt bune, dar e costisitor sa cumperi din cea organica(si ar trebui). Vegetalele organice sunt mai ieftine decat carnea organica. Daca renunti la cateva mese care contin carne pe saptamana, iti vei putea permite alimente organice si vei fi mai sanatos.
5. Prepara-le singur: alimentele organice ambalate costa mai mult decat cele intregi, tot organice. Vestea buna e ca prepararea lor de la zero e mai usoara decat ati crede.

Sursa: http://www.blisstree.com/articles/five-ways-to-save-money-on-organic-food/ 08.10.2009

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.