59 localitati argesene, cu colectare selectiva a deseurilor

0
487
59 localitati argesene, cu colectare selectiva a deseurilor
59 localitati argesene, cu colectare selectiva a deseurilor

Activitatea de colectare selectiva, in vederea reciclarii, este coordonata de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Servsal Arges din Pitesti.

In momentul de fata, in judetul Arges se efectueaza colectare selectiva a deseurilor in 59 de localitati, iar activitatea este coordonata de Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Servsal Arges din Pitesti. Aceasta si-a propus sa creasca atat numarul localitatilor unde se desfasoara un asemenea proces, cat si cantitatile colectate. Daca ne raportam la deseurile valorificabile colectate intr-un an in Arges, constatam ca PET-urile au cea mai mare pondere.

Conform datelor de la Agentia de Protectia Mediului Arges, anual se colecteaza in judetul nostru circa 3,4 milioane de kilograme de PET-uri, dar si 2,3 milioane de kilograme de hartie si carton sau 1,2 milioane de kilograme de plastic. In ceea ce priveste sticla, se strang in total 1,4 milioane de kilograme. Lemnul (941.000 kg) si metalul (344.000 kg) au ponderea cea mai mica in structura deseurilor valorificabile colectate in Arges.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.