60 – Timpul pamantului

Zilele trecute am vazut in mass-media ampla actiune impotriva incalzirii globale. Aceasta consta ca intre orele 20:00 si 21:00 sa se opreasca luminile si sa fie deconectat orice aparat electronic de la sursa de curent. Practic, timp de o ora , orasul va fi aruncat in tacere . De ce spun tacere , pentru ca activitatea umana e strans legata de curentul electric, cred ca mult mai mult legata decat cea a utilizarii petrolului .

Sa revenim si sa mentionz ca la aceasta actiune au aplicat deja multe din orasele lumii: Sydney, Tel Aviv, Toronto, etc. Fiecare din aceste orase au resimtit scaderea cu 10 % a consumului de curent, iar pentru mediu ar insemna sa iei 48.000 de automobile de pe autostrada.

Mie mi se pare ca fenomenul de globalizare si resursele limitate resimtite de marile state au facut ca acest fenomen sa aiba caracter global. Constientizarea riscurilor incalzirii globare a dus ca omenirea sa inceapa sa aibe grija de mediu, sa foloseasca rational orice resursa. Acum mult timp in urma , un ecologist american, nu retin numele a prezentat efectele pe scara globala a deterioararii mediului. In ultimii ani efectele s-au intensificat cu mai mult de 100%. Stau si ma gandesc cat mai poate indura Pamantul setea de resurse a oamenilor.

Revenind la ce ma interesa, aceasta actiune „60-timpul pamantului„, cu ajutorul ei oamenii vor incepe sa aibe grija nu numai de ei ci si de viitorul copiilor lor. Protejand natura, vor oferi un viitor din ce in ce mai bun, pentru cei ce vor urma.

Nu vreau sa vorbesc despre Romania si posibilitatile de implementare a acestei actiuni, pentru ca mentalitatea e diferita, iar cei de la conducere au probleme mult mai „importante” decat protejarea mediului. Pot sa zic ca toti am vazut o incercare firava de constientizare a resurselor limitate implementata de o mare companie din tara noastra. Reclama cu Andrei cu toti am vazut-o, in care, la sfarsit, ne arata un tip de varsta mijlocie, ce avea un singur bec, folosindu-l din cand in cand. Atmosfera la sfarsit e sumbra si inspaimantatoare, dar m-a impresionat atitudinea lui „Andrei”, el nu parea ca s-ar plange de mediu, ci avea mai mult o atitudine optimista, parca ne incuraja la ceva .

Ca sa inchei , va spun ca si „Andrei” sa incurajam si pe ceilalti sa aibe grija de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *