Capsuni din arome si colorant

0
369

CE BEM, CE MANCAM
Din praful aflat in pliculet va rezulta dupa preparare o „budinca cu gust de capsuni”. Sau cel putin asa ne promite producatorul „Stilla dolce”. Praful din plic este fabricat din „faina de porumb, aroma, colorant: rosu ponceau E124, colorant sintetic”, si pentru a rezulta budinca trebuie amestecat cu lapte.

ANALIZA. Produsul analizat are un profil nutritional dezechilibrat, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Specialistul atrage atentia ca budinca are un exces de glucide (amidon) la care s-a adaugat aroma si colorant sintetic rosu E124. Acest aditiv alimentar poate induce reactii adverse persoanelor alergice la aspirina si poate declansa sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Conform unor studii, are un puternic potential cancerigen. Din cauza acestor efecte adverse, doza zilnica admisa a fost stabilita la 4 mg/kg corp.

CONCLUZII. Budinca nu va fi consumata de persoanele sensibile la colorantul E124, in special alergicii la aspirine si suferinzii de sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrareSpecialistul nostru atrage atentia ca nu este indicata femeilor insarcinate si care alapteaza. Diabeticii il vor consuma numai cu avizul medicului curant. Produsul analizat poate fi consumat de suferinzii de celiachie daca produsul nu este contaminat cu urme de gluten.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.