62 studenti si profesori baimareni au dezbatut posibilitatile de utilizare a resurselor regenerabile in Romania

Experti din trei tari verifica in Maramures daca sunt probleme in derularea investitiilor din domeniul energiei regenerabile
62 studenti si profesori baimareni au dezbatut posibilitatile de utilizare a resurselor regenerabile in Romania

Un workshop pe teme eco a avut loc, in urma cu putin timp, la Centrul de Documentare Europeana Nordica, din cadrul Bibliotecii Universitatii de Nord Baia Mare. Tema dezbatuta „Resurse regenerabile de energie – componenta fundamentala a dezvoltarii durabile”, i-a provocat la discutie pe cei 62 de participanti care s-au dovedit interesati de acest aspect.

In cadrul dezbaterilor, desfasurate joi, 7 decembrie, s-a evidentiat rolul Centrului de Documentare Europeana si, totodata, s-au abordat probleme privind posibilitatile de utilizare a resurselor regenerabile de energie in Romania: energia solara, energia eoliana, energia hidraulica, energia geotermala; aspecte privind potentialul resurselor regenerabile energetice in Republica Moldova si problematica efectelor poluarii cu metale grele.

Printre cei 62 de participanti s-au numarat studenti, cadre didactice universitare si invitati. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Facultatea de Resurse Minerale si Mediu, Catedra de Geologie, Preparare si Ingineria Mediului.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes in randul invitatilor, studentii dovedindu-se foarte activi si interesati de tematica abordata. Asadar, s-au stabilit noi teme pentru viitoare workshopuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *