62 studenti si profesori baimareni au dezbatut posibilitatile de utilizare a resurselor regenerabile in Romania

62 studenti si profesori baimareni au dezbatut posibilitatile de utilizare a resurselor regenerabile in Romania

Un workshop pe teme eco a avut loc, in urma cu putin timp, la Centrul de Documentare Europeana Nordica, din cadrul Bibliotecii Universitatii de Nord Baia Mare. Tema dezbatuta “Resurse regenerabile de energie – componenta fundamentala a dezvoltarii durabile”, i-a provocat la discutie pe cei 62 de participanti care s-au dovedit interesati de acest aspect.

In cadrul dezbaterilor, desfasurate joi, 7 decembrie, s-a evidentiat rolul Centrului de Documentare Europeana si, totodata, s-au abordat probleme privind posibilitatile de utilizare a resurselor regenerabile de energie in Romania: energia solara, energia eoliana, energia hidraulica, energia geotermala; aspecte privind potentialul resurselor regenerabile energetice in Republica Moldova si problematica efectelor poluarii cu metale grele.

Printre cei 62 de participanti s-au numarat studenti, cadre didactice universitare si invitati. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Facultatea de Resurse Minerale si Mediu, Catedra de Geologie, Preparare si Ingineria Mediului.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes in randul invitatilor, studentii dovedindu-se foarte activi si interesati de tematica abordata. Asadar, s-au stabilit noi teme pentru viitoare workshopuri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente