9.389 hectare de padure din judetul Vaslui, lasate fara paza!

9.389 hectare de padure din judetul Vaslui, lasate fara paza!
9.389 hectare de padure din judetul Vaslui, lasate fara paza!

La aceasta data, in judetul Vaslui, pentru 9.389 hectare de padure in proprietate privata nu sunt incheiate contracte de administrare sau de prestari servicii de paza cu ocoalele silvice de stat sau private. Suprafata forestiera lasata fara paza reprezinta nu mai putin de 38,64% din suprafata totala a fondului forestier proprietate privata a persoanelor fizice si juridice.

Florin Virna, coordonatorul Inspectiei Silvice si de Vanatoare (ISV) Vaslui, a precizat ca perimetrele de padure care nu au asigurate contracte de paza reprezinta 12,06% din suprafata totala a fondului forestier national de la nivelul judetului Vaslui. In prezent, fondul forstier national al Vasluiului se intinde pe o suprafata de 77.843 hectare, din care 24.302 hectare sunt in prorietatea privata a persoanelor fizice si juridice.

Fondul forestier national al judetului Vaslui se afla in administrarea unui numar de 13 Ocoale Silvice (OS): sase constituie Directia Silvica Vaslui, trei apartin Directiei Silvice Iasi, unul apartine Directiei Silvice Bacau, unul apartine Directiei Silvice Galati, doua sunt private (Ocolul Silvic Bisericesc Iasi, apartinand Mitropoliei Iasi si Ocolul Silvic Tulnici). “Vegetatia forestiera din afara fondului forestier de stat ocupa o suprafata de 9.672 hectare si se afla in administrarea si/sau proprietatea unor persoane juridice: Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare, Serviciul de Gospodarire al Apelor, primarii. Avand in vedere gradul relativ mic, de 16,4%, de acoperire cu vegetatie forestiera a suprafetei judetului, este necesara desfasurarea de actiuni in vederea patrarii integritatii fondului forestier, precum si la marirea suprafetei de padure”, a spus Florin Virna.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,544FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente