A aparut in Sibiu prima ”statie inteligenta” de preluare a deseurilor: 5 bani PET-ul, 3 bani doza de aluminiu

0
491
A ap?rut în Sibiu prima ”sta?ie inteligent?” de preluare a de?eurilor: 5 bani PET-ul, 3 bani doza de aluminiu
A apărut în Sibiu prima ”stație inteligentă” de preluare a deșeurilor: 5 bani PET-ul, 3 bani doza de aluminiu
A aparut in Sibiu prima ”statie inteligenta” de preluare a deseurilor: 5 bani PET-ul, 3 bani doza de aluminiu
A aparut in Sibiu prima ”statie inteligenta” de preluare a deseurilor: 5 bani PET-ul, 3 bani doza de aluminiu

Reprezentantii singurului parc industrial de reciclare a deseurilor din Romania au inaugurat, joi, la Sibiu, prima ”statie inteligenta” de colectare a deseurilor.

Amplasata in parcarea magazinului Carrefour, statia face parte din sistemul SIGUREC, iar aici vor putea fi valorificate de catre sibieni zece tipuri de deseuri: PET-uri, doze de aluminiu, recipiente din sticla, echipamente electrice si electronice uzate, baterii, hartie, carton folii de plastic, recipiente de polistiren sau diverse tipuri de ambalaje de plastic (precum ambalajele produselor de igiena, ambalaje de sampoane etc), arata reprezentantii parcului de reciclare a deseurilor, Green Group.
Pentru deseurile aduse la statia SIGUREC, sibienii vouchere de cumparaturi valabile in hipermarketurile Carrefour. ”De exemplu, pentru un frigider, consumatorii vor putea primi un bon valoric de pana la 80 de lei, in functie de greutate. Totodata, valoarea unui PET este de 5 bani, doza de aluminiu valoreaza 3 bani, un kg de hartie sau carton 15 bani, iar sticla 1 ban. Valoarea deseurilor este returnata sub forma unor bonuri valorice la cumparaturi, in functie de cantitatea preluata. Materialele reciclabile ajung direct si sigur in fabricile de reciclare din Romania”, se arata in comunicatul emis de reprezentantii Green Group.
Sistemul SIGUREC a fost inaugurat anul trecut, cand o astfel de statie a fost amplasata la Buzau. Acum, exista trei astfel de statii in Bucuresti si una in Brasov. ”Ne asteptam ca fiecare statie nou lansata sa inregistreze rezultate foarte bune in preluarea deseurilor de la consumatori, ajungand la aproximativ 50 de tone PET, 200 de tone de hartie/carton si 120 de tone de echipamente electrice si electronice in primul an de functionare”, a declarat Constantin Damov, Co-fondator Green Group. Intentiile companiei fondate de acesta este de a amplasa cate o statie SIGUREC in fiecare oras in care exista magazine Carrefour, pana la finalul anului viitor.

Totodata, statiile de preluare deseuri SIGUREC ofera utilizatorilor posibilitatea de a sustine activ o serie de cauze sociale. Astfel, cei care aduc deseuri la SIGUREC, pot alege sa transfere valoarea bonului valoric primit catre organizatia HOSPICE Casa Sperantei, cea mai importanta organizatie din Romania care ofera servicii specializate de ingrijire pentru persoanele care sufera de boli in stadii terminale sau limitatoare de viata”, comunicat Green Group

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.