A inceput constructia parcului eolian Alpha Ventus

Prima instalatie eoliana a parcului Alpha Ventus, un proiect de producere a energiei in largul marii din nordul Germaniei, a fost instalata miercuri, 15 iulie, au anuntat intreprinderile care participa la acest proiect.
Alpha Ventus
Cunoscut si ca Borkum West, deoarece se afla in apropiere de Insula Borkum, parcul va cuprinde 12 instalatii eoliene foarte puternice, fiecare urmand sa aiba o capacitate de cinci megawati.

Potrivit AFP, proiectul este condus de un consortiu la care participa societatea germana EON, Vattenfall Europe, filiala a grupului suedez cu acelasi nume, si grupul EWE.

Alpha Ventus, primul parc eolian instalat in largul marii din Germania, are o adancime ce poate ajunge la 30 m si reprezinta o investitie totala de 250 de milioane de euro. Acest parc ar trebui sa produca energie electrica pentru 50.000 de gospodarii.

Productia de energie electrica in largul marii se bucura de un larg interes in Germania, unde suprafata terestra destinata parcurilor eoliene a ajuns la saturatie. De altfel, partizanii acestui tip de tehnologie sustin ca vantul din largul marii va asigura un randament cel putin interesant.

O problema o reprezinta insa riscul ca instalatiile eoliene off-shore sa nu reziste la puterea vantului si a valurilor, existand indoieli si in privinta mentinerii racordului la reteaua terestra. De parcuri eoliene in largul marii se bucura, in prezent, Marea Britanie, Danemarca si Olanda.

Sursa: Intact News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente