A opta editie a competitiei ecologice „Iubesc Clujul Curat”

0
415
A opta editie a competitiei ecologice "Iubesc Clujul Curat"
A opta editie a competitiei ecologice "Iubesc Clujul Curat"

Conform unei traditii aflata deja la cea de a opta editie, Primaria municipiului Cluj-Napoca in colaborare cu unitatile de invatamant preuniversitar si Inspectoratul Scolar Judetean Cluj organizeaza in luna mai competitia comunitara pe teme ecologice, „Iubesc Clujul Curat”.
Actiunile din acest an vor cuprinde o serie de activitati care vor stimula, pe de o parte, voluntariatul ecologic al cetatenilor pentru un municipiu curat, dar si creativitatea elevilor.
Astfel, vor fi organizate actiuni ecologice si un concurs pe teme de voluntariat ecologic:
1. Actiunile ecologice de curatenie a spatiilor verzi si zonelor de agrement, vor avea loc in perioada 05-15 mai 2011. Locatiile alese pentru aceste activitati de ecologizare sunt urmatoarele:
– Cetatuie- Grigorescu/Gruia
– Faget -Manastur
– Cartodrom+ Detunata -Gheorgheni
– Parcul Aurel Vlaicu-Marasti
– Liziera Padurii Faget- zona strada Negoiu si Baza Sportiva Parang
Aceste activitati vor fi organizate fie simultan, intr-o singura zi (posibila data 11.05.2011, in functie de conditiile meteo – va fi confirmata ulterior) sau in zile diferite, dupa posibilitatile si programul participantilor la aceasta manifestare. Se estimeaza o participare de 1.000-1500 de persoane, care se vor prezenta direct la locurile de desfasurare ale activitatii.
2. Concurs pe teme de voluntariat ecologic prin care se vor testa inspiratia si imaginatia copiilor. Concursul se va desfasura pe trei sectiuni, elevii avand posibilitatea sa opteze pentru participarea la una, doua sau la toate trei sectiunile, dupa cum urmeaza:
Sectiunea 1. – in versuri – poezie
Sectiunea 2. – muzica – un cantec
Sectiunea 3. – desen insotit de un motto – un mesh
Concursul se va derula in perioada 5-20 mai 2011, urmand ca in perioada 23-25 mai sa fie efectuata jurizarea acestora.
Forma si modalitatea de predare a creatiilor este urmatoarea:
– Cantec-versuri si muzica -Cantat de elevi- inregistrat pe CD
– Poezie – 4 strofe sau minimum 10 versuri- inregistrat pe CD
– Desen + motto- mesh – poza pe CD
Acestea vor fi predate pana la data de 20 mai 2011- la secretariatul comisiei, (cam 16 – „Serviciul control protectia mediului”)
Premierea celor mai reusite creatii va avea loc in data de 1 iunie 2011 in Piata Unirii. Cantecul castigator va reprezenta imnul, respectiv deviza activitatilor pana la urmatoarea editie a manifestarii „Iubesc Clujul Curat” din 2012, iar copiii vor avea ocazia sa-l inregistreze intr-un studio profesionist.
Festivitatea de premiere va fi precedata de un mars al copiilor pe traseul P-ta Lucian Blaga – Pta Unirii, cu prezentarea bannerelor in original.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.