A V-a editie a targului ENREG ENERGIA REGENERABILA®, 6-8 martie 2013, la Expo Arad International

A V-a editie a targului ENREG ENERGIA REGENERABILA®, 6-8 martie 2013, la Expo Arad International

Unul din obiectivele stabilite de Guvernul Romaniei este ca pana in 2035, 35% din consumul national de energie electrica sa provina din surse de energie regenerabila. Sectorul energiei regenerabile atrage in Romania cele mai multe investitii pe timp de criza. Autoritatile au promovat o schema extrem de generoasa de subventii prin certificate verzi pe care producatorii le primesc si le vand pe o piata specializata, unde furnizorii de energie sunt obligati sa le achizitioneze.

In 2011, Romania a fost cea mai activa tara din Europa de Est, in ceea ce priveste capacitatea de MWh noi instalati in energie regenerabila. Capacitatea instalata s-a ridicat la 520 MWh, ceea ce ii confera Romaniei locul 7 in Uniunea Europeana.

A V-a editie a targului si conferintelor internationale ENREG ENERGIA REGENERABILA®, revine intre 6-8 martie 2013, la Expo Arad International, in sprijinul dezvoltarii pietei de energii regenerabile in Romania. Evenimentul va reuni in euro regiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa, interesul a 3 tari pentru energiile regenerabile: Romania, Serbia si Ungaria. Pentru a V-a oara se vor intalni la ENREG, in scopul schimbului de experiente din practica si a consilierii in domeniu, experti internationali si romani.

Date si rezultate 2012:

– 90 de expozanti, din 12 tari

– 250 de participanti la conferintele de specialitate

– 1600 vizitatori de specialitate

Prognoza 2013:

– 100 de expozanti

– 300 de participanti la conferinte

– 2000 vizitatori de specialitate

Tematicile targului 2013:

– energie solara

– biomasa

– hidroenergie

– energie din lemn

– eficienta energetica si altele

Conferinte inovatoare in domeniul energiilor regenerabile se vor desfasura pe parcursul celor 3 zile de eveniment. Tematicile de conferinte planificate pentru 2013 sunt: energie solara fotovoltaica, biogaz, energie din lemn si microhidrocentrale.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente