A VII-a editie a targului Enreg Energia Regenerabila, ziua a doua

A VII-a editie a targului Enreg Energia Regenerabila, ziua a doua
A VII-a editie a targului Enreg Energia Regenerabila, ziua a doua

Cea de-a doua zi a targului si conferintelor Enreg Energia Regenerabila a fost marcata de vizita Viceconsulului Republicii Federale Germania la Timisoara, domnul Siegfried Geilhausen.

Acesta a vizitat si a avut un schimb de discutii cu expozantii prezenti la targ, s-a informat asupra barierelor legislative din domeniu, a primit cu bucurie feedback-ul pozitiv al unora din expozantii, care continua sa desfasoare proiecte in Romania si a salutat initiative organizatorilor de a insista asupra unui domeniu de viitor.

La turul ghidat au fost prezenti domnul Siegfried Geilhausen, Viceconsul al Germaniei la Timisoara, insotit de sotia sa, domnul Adrian S. Negrau, Director General al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad si Gabriela Bujenita, Manager de proiect Reeco Ro Expozitii.

La final, Viceconsulul sa a declarat increzator ca isi “doreste o regiune de vest a Romaniei atat verde cat si smart, iar acest lucru sa nu ramana doar la nivel declarativ, ci sa se si concretizeze”.

“Apreciez interesul si implicarea din partea Domnului Viceconsul asupra regiunii de Vest, asupra energiei regenerabile si asupra mediului economic in general. Asa cum am transmis si pe parcursul intalnirii cu Domnia Sa, o prioritate pentru Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, precum si pentru mine personal este identificarea de solutii pentru un mediu mai curat, care se reflecta asupra activitatii cotidiene a fiecaruia dintre noi. Am convingerea ca efortul comun este raspunsul la toate intrebarile legate de mediu”, a declarat Adrian S. Negrau, directorul general al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad.

In paralel s-a desfasurat cea de-a III-a editie a Conferintei Internationale – Viitorul pietei PV in Romania, organizata in colaborare cu Asociatia Electricienilor din Romania, unde au avut loc discutii pe marginea unor subiecte ca: Optimizarea juridica – economica a utilizarii resurselor regenerabile de energie la nivel european in contextul Strategiei Europene 2035; Pretul reglementat pentru centrale sub 500KW – intre dorinta si realitate; Sistemele fotovoltaice – componenta de baza a eficientei energetice; Finantarea sistemelor fotovoltaice rezidentiale si industriale – analiza de piata; O noua afacere: inchirierea de acoperisuri poate fi o solutie de producere a energiei din surse fotovoltaice?;

Autoconsumul intre sistemele conectate la retea si sistemele hibride – studiu de caz; Noile invertoare hibride cu MPPT inclus; Solutii de siguranta in caz de incendiu pentru sistemele fotovoltaice; Microgenerarea: solutia practica pentru localitati izolate – exemple practice; Criterii de selectie pentru alegerea funrizorului de echipamente; Cum sa iti alegi instalatorul pentru sistemele fotovoltaice: costuri si probleme!

De asemenea, a avut loc Forumul Carierei in Industria Energetica, unde peste 200 de studenti de la Facultati din Timisoara si Arad, au putut afla mai multe despre oportunitatile de cariera si proiectele desfasurate in domeniul regenerabilelor.

Targul este patronat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si se bucura de sustinerea unor parteneri ca: AREL – Asociatia Romana a Electricienilor, IPA/EEN – Enterprise Europe Network, Camera de Comert Italiana pentru Romania, Camera de Comert si Industrie Arad si Centrul de Excelenta pentru Energii Regenerabile, Eficienta Energetica si Mediul Inconjurator-CERE.

Pentru mai multe informatii despre Enreg Energia Regenerabila®, puteti vizita website-ul targului www.enreg-expo.com.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente